Kultúra és mozgalom | Háttér Társaság

Kultúra és mozgalom

A teljesség igényével - néha anélkül, azokat a kulturális eredményeket és élményeket igyekszünk bemutatni, amelyeket a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek teremtettek, illetve amelyek róluk szólnak.

A Médiatár oldalunkra belépve olvasni- és néznivalót talál a szemlélő: szépirodalmi és szakirodalmi lista, meleg filmek adatait tartalmazó adatbázis, illetve sajtóválogatás segíti az érdeklődőt. Ugyanitt a meleg témájú tévéműsorokról lehet tájékozódni, illetve azok az idézetek olvashatók, amelyeket a melegekről, illetve a melegségről mondtak közéleti személyiségek, művészek, politikusok.

A meleg kultúrtörténeti írás szerzője röviden összefoglalja mindazokat az eseményeket, történéseket, illetve bemutatja azokat a személyiségeket, akik és amelyek megismerése fontos lehet a múlt iránt érdeklődők számára. Külön menüpontban próbáljuk összegyűjteni mindazokat az információkat is, amelyek segítenek eligazodni a melegek világában: lehet olvasni a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek és közösségeik által használt jelzésekről, szimbólumokról, fogalmakról, illetve híres melegekről, meleg párokról.

Témák