A Jobbik szavazatvadászatot indított, újra kijátssza a gyűlöletkártyát - a Magyar LMBT Szövetség sajtóközleménye | Háttér Társaság

A Jobbik szavazatvadászatot indított, újra kijátssza a gyűlöletkártyát - a Magyar LMBT Szövetség sajtóközleménye

A Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő által 2012. április 10-én benyújtott törvényjavaslat és Alaptörvény-módosítás folytatja a már így is nagy port kavart Baráth Zsolt képviselő zsidózó felszólalását. Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe. A Magyar LMBT Szövetség sajnálja, hogy a 21. századi Magyarországon egyáltalán ilyen, az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibevevő törvényjavaslat a Parlament elé kerülhet.

A szövetség korábban is tiltakozásának adott hangot  az oroszországi hasonló fejlemények kapcsán, amikor több tartományban is propaganda-ellenes törvényt fogadtak el.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az orosz elvtársak példáját követve igyekszik politkai előnyt kovácsolni a kisebbségek elleni hangulatkeltéssel.  A folyamatos gyűlöletkeltés nem egy jobbik Magyarország irányába mutat, hanem egy, a mindennapi életben félelemmel, haraggal és bizalmatlansággal teli légkört eredményez.

A Jobbik Magyarország áltudományos állításokkal próbálja megalapozni javaslatát: szerintük a szexuális irányultság egy magatartászavar, amely reklámozzásal terjed. A párt, ahelyett hogy a valós problémákkal törődne, a folyamatos ellenségkereséssel van elfoglalva. A társadalmi előítélekkel nem leszámolni akar, hanem felhasználni akarja őket saját politkai céljaik elérésére.

Mi nem toborzunk tagokat a közösségünkbe, mi nem akarunk másokat megváltoztani. A békességben való együttélés mindannyiunk érdeke. Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek mindenütt így Magyarországon is léteznek, még ha a hátrányos megkülönböztetésből adodó rejtőzködés miatt, sokak számára láthatatlanok. A büntetetés, az elzárás, az elhallgattatás nem megoldás.

A Magyar LMBT Szövetség kéri a parlamenti pártokat, hogy utasítsák el a törvényjavaslatok napirendre vételét és álljanak ki a LMBTQ emberek alapvető emberi jogai mellett.

Magyar LMBT Szövetség

Témák