Az IDAHO Forumon jártunk | Háttér Társaság

Az IDAHO Forumon jártunk

A dán koronahercegnő nyitotta meg az eseménytIdén Koppenhága adott otthont a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap (IDAHO) alkalmából szervezett európai szintű konferenciának. Egyesületünk munkatársa az LMBTQI emberek munkaerőpiaci helyzetéről adott elő.

2016-ban negyedik alkalommal szerveztek európai szintű konferenciát a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap (IDAHO) alkalmából. Az IDAHO Forumnak minden évben más ország ad otthont, az eseményen magas kormányzati szinten képviselteti magát legtöbb európai ország, az Európai Unió és az Európa Tanács. 

A konferencia megszervezését idén Dánia vállalta magára, az eseményre 2016. május 10-11-én került sor Koppenhágában. A rendezvény idén a Building Bridges and Alliances címet viselte, kiemelt témái között az LMBTI emberek társadalmi elfogadása és munkaerőpiaci helyzete volt. Az eseményt a dán koronahercegnő nyitotta meg.

A konferencia munkaerőpiaccal foglalkozó beszélgetésén egyesületünk munkatársa, Dombos Tamás is előadott. Beszédében az LMBTQI emberek elleni munkaerőpiaci diszkriminációjának strukturális jellegére, az adatgyűjtés fontosságára és a pénzügyi ösztönzők jelentőségére hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a munkahelyi LMBTQI kezdeményezések terén az első lépést a munkáltatóknak kell megtennie, hiszen a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben vannak. 

A konferencia honlapja: http://eng.uvm.dk/Gender-Equality/IDAHO-2016

Témák