A DK szerint a miniszterelnök és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései köszönnek vissza a neonácik törvényjavaslatában | Háttér Társaság

A DK szerint a miniszterelnök és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései köszönnek vissza a neonácik törvényjavaslatában

Mirkóczki képviselő indítványa annak bizonysága, hogy az újfasiszták, a kormánypárt hallgatólagos támogatásával, minden eszközt megragadnak a mindennapi élet szabadságának korlátozására - reagált közleményben elsőként a Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pártja, amely aljasnak és szégyenteljesnek nevezi a Jobbiknak a "homoszexualitás népszerűsítését" kriminalizáló, szerdán a nyilvánosság elé tárt törvényjavaslatát.

Mindössze négy nap telt el azóta, hogy Orbán Viktor egy interjúban "a teremtés jegyében létrejött keresztény családmodellről", és a "családellenes európai szellemi törekvésekről" elmélkedett. A kormány hű támogatója, az újfasiszta Jobbik máris benyújtotta törvényjavaslatát, amely szabadságvesztéssel, elzárással, illetve pénzbüntetéssel sújtaná az azonos neműek szexuális kapcsolatát (Ez így nem pontos: a javaslat a homoszexualitást önmagában nem büntetné - a Hatter.hu megjegyzése). Ennek érdekében módosítanák a büntetőtörvénykönyvet, az alaptörvényt, és a médiatörvényt. A magyar neonácik törvényjavaslatában visszaköszönnek a miniszterelnök, és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései a természetes és egészséges szexualitásról, a keresztény erkölcsiségről, a "szexuális magatartászavarokról" - mutat rá a Niedermüller Péter alelnök jegyezte nyilatkozat.

Mint írják, a Demokratikus Koalíció megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát. Mirkóczki képviselő indítványa annak bizonysága, hogy az újfasiszták, a kormánypárt hallgatólagos támogatásával, minden eszközt megragadnak a mindennapi élet szabadságának korlátozására. Erőszakos eszközökkel meg akarják határozni, korlátok közé kívánják szorítani az emberi élet legszemélyesebb területeit, kapcsolatait is. A Demokratikus Koalíció kiáll az emberi szabadságjogok mellett. Erkölcsi és politikai meggyőződésünk, hogy minden egyes embernek joga van úgy élni az életét, ahogyan azt helyesnek látja. Elítéljük a keresztény erkölcsre hivatkozó diktatórikus törekvéseket a politikában és a mindennapi életben egyaránt. A történelemből jól tudjuk, hova vezetnek az ilyen elképzelések. Kiállunk a melegek emberi jogai mellett, és elítéljük a melegfelvonulás álságos indokok alapján történt betiltását. Felszólítjuk a demokratikus ellenzék pártjait, lépjünk fel egységes a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen.

Hatter.hu/OS

Témák