A meleg papról szóló lengyel film nyerte a berlini filmfesztivál lmbt-fődíját | Háttér Társaság

A meleg papról szóló lengyel film nyerte a berlini filmfesztivál lmbt-fődíját

Az operaőrült meleg világfi egy kísérőjévelA homoszexuális katolikus pap lelki gyötrelmeiről szóló lengyel filmdráma nyerte el a hét végén véget ért berlini filmfesztivál lmbt-kategóriában odaítélt Teddy Awards fődíját.

Az lmbt-szekció zsűrije Malgosa Szumowska "... nevében" (W imie...) című alkotását találta a legjobb játékfilmnek, míg a legjobb dokumentumfilmnek járó Teddy-t Sébastien Lifshitz "Bambi" című film filmjének ítélték oda, melynek főhőse egy 77 éves algériai születésű párizsi transznemű előadóművésznő, Marie-Pierre Pruvot.

A legjobb rövidfilmnek járó Teddyvel egy másik transztémájú alkotást jutalmaztak, a svéd Victor Lindgren "Vetkőztess le!" című filmjét, amelyben egy frissen nővé operált fiatal transznemű és egy kiváncsi fiatal férfi találkozik és ismerkedik egy bárból távozva.

Bambi, a világszép transzszexuális a róla szóló könyv címlapjánMelegtémájú produkció kapta az idén első ízben odaítélt, a keletnémet filmgyártás egykori gurujáról, a DEFA filmstúdió vezetőjéről, az első melegtémájú NDK-film, a Berlinalén annak idején ugyancsak díjazott kultikus Coming Out rendezőjéről elnevezett Heiner Carow-díjat, amellyel kizárólag német alkotásokat ismernek el.

Angela Christlieb "Naked Opera" című lenyűgöző dokumentumfilmje Marc Rollinger dúsgazdag luxemburgi bonvivánról szól, aki szép fiatal fiúk, köztük melegpornósztárok társaságában járja Európát, a legdrágább szállodákban szállva meg azokban a városokban, ahol éppen bemutatják rögeszméjévé vált operáját, a Don Giovannit, önmagát a mű eleven főhősének képzelve.

A gyógyíthatatlan immunbetegségben szenvedő férfi bármely pillanatban meghalhat, ezért a lehető legnagyobb fényűzésben él, és mértéktelenül habzsolja az élvezeteket.

Hatter.hu

Témák