A melegek elfogadására szólította fel honfitársait a kambodzsai miniszterelnök | Háttér Társaság

A melegek elfogadására szólította fel honfitársait a kambodzsai miniszterelnök

Homoszexuális honfitársaik elfogadására szólította fel a kambodzsaiakat az ország miniszterelnöke, Hun Sen, aki 2007-ben még kitagadta fogadott lányát leszbikussága miatt.

A miniszterelnök december 11-én, az emberi jogok világnapja alkalmából, egy vidéki földosztáson beszélt arról, hogy nem szabad diszkriminálni pusztán identitásuk miatt a melegeket , akik "minden országban léteznek".

A szomszédos Thaiföldhöz hasonlóan a kambodzsai társadalom is meglehetősen a toleráns a szexuális kisebbségekkel. Bár a melegjogok nem tartoznak az országot leginkább foglalkoztató kérdések közé, a világnap alkalmából a témával foglalkozó vitaműsort sugároztak a tévében.

Hun Sen azt mondta, hogy a melegek többnyire "jó emberek, akik nem alkoholizálnak, nem drogoznak és nem száguldoznak az utakon".

Norodom Szihanuk néhai király 2004-ben nagy feltűnést keltett azzal, hogy honlapján azt írta, támogatja a melegházasságot.

Az októberben elhunyt uralkodó akkori érvelése szerint "liberális demokráciaként" Kambodzsának engedélyeznie kell két férfi vagy két nő házasságát is.

Szihanuk szerint a melegek nem tehetnek arról, hogy Isten annak teremtette őket, amik. "Nem lennének melegek és leszbikusok, ha Isten nem akarta volna, hogy legyenek" - érvelt.

Hatter.hu

Témák