A melegeket szidják a színesek helyett a brit futballstadionokban | Háttér Társaság

A melegeket szidják a színesek helyett a brit futballstadionokban

A homofóbia vette át a rasszizmus helyét a brit futballstadionokban - állapította meg egy brit összpárti parlamenti vizsgálóbizottság. A bizottság szerdán közzétett jelentése szerint miután a rasszizmusellenes kampányok sikerrel jártak, a szurkolók rákaptak a buzizásra.

"Bizonyíthatónak látszik, hogy jelenleg a homofóbia nagyobb probléma lehet a futballban, mint a diszkrimináció más formái. Egy friss kutatás szerint a rajongók 25 százaléka tartja homofóbnak a futball világát, és csak 10 százalékuk rasszistának" - olvasható a dokumentumban, amely szerint a megkérdezett meccsrejárók 14 százaléka mondta azt, hogy hallott a stadionban a melegekre nézve sértő kijelentéseket, jelszavakat.

A parlamenti jelentés felszólítja a brit labdarúgó-szövetséget (FA), hogy illetékes szervezetekkel és közhasznú egyesületekkel közösen indítson nagyszabású kampányt, amelyben rámutatnak a homofób nyelvezet és magatartás romboló hatására a stadionokban és azokon kívül, dolgozzon ki pontos mechanizmust a homofób incidensek feltárására.

Hatter.hu

Témák