Alaptalanul fiatalkorú fiú megrontásával vádolták a Szezám utca meleg sztárbábosát | Háttér Társaság

Alaptalanul fiatalkorú fiú megrontásával vádolták a Szezám utca meleg sztárbábosát

Kevin ClashEgyik napról a másikra visszavonta a feljelentő a Szezám utca egyik leghíresebb bábját, Elmót 28 éve mozgató és beszéltető Kevin Clash elleni pedofilvádat az Egyesült Államokban. A legendás bábszínészt, a Szezám-stáb oszlopos tagját volt partnere, egy ma 23 éves férfi vádolta meg azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített vele, amikor még csak 16 éves volt. Clash elismerte, hogy meleg, de tagadta, hogy kiskorú partnerrel létesített volna viszonyt.

"Meleg férfi vagyok. Ezt sosem szégyelltem és sosem próbáltam meg eltitkolni. A vádlóval valóban volt viszonyom, de ez két beleegyező felnőtt között létesült, és mélyen elszomorít, hogy most másként tünteti fel, mint ahogy volt" - mondta az 52 éves Clash, egy elvált afroamerikai férfi, akinek van egy felnőtt lánya.

Az egykori partner ügyvédein keresztül nemcsak a bábost kereste meg, hanem - még júniusban - a Szezám utcát gyártó Sesame Workshopot, akik annyit ugyan elismertek, hogy ügyvédeiken keresztül kétszer is tárgyaltak a férfival, azt viszont tagadták, hogy el akarták volna tussolni az ügyet.

A bábfilmet gyártó céghez közeli források szerint az egész ügy gyanús, mivel a megrontott áldozatot éppen az Andreozzi és társai ügyvédi iroda képviseli, akik Jerry Sandusky, a pedofíliával vádolt amerikaifutball-edző áldozatait képviselik. Sanduskyt éppen október 23-án ítélték 442 év börtönre gyermekmolesztálásért, de ettől függetlenül az ügyvédek az áldozatok nevében még perlik a Pennsylvaniai Állami Egyetem, ahol az esetek történtek.

A bábszínészt vádló áldozat ügyvédei arra hivatkoztak, hogy egy email szerint Clash maga is bevallotta, hogy a beleegyezési korhatárnál korábban létesített szexuális viszonyt partnerével, vagyis megrontotta áldozatát, de a TMZ bulvárlap szerint a hatóságok ilyen bizonyítékról nem tudnak, de a bábművész levelezésének elemzése még tart, annyi azonban biztos, hogy szexuális tartalmú üzeneteket is találtak.

Az egész botrány végül csak egyetlen napig tartott, mert a feljelentő, akinek neve nem ismert, az ügyvédi irodán keresztül már másnap visszavonta a vádat, csak annyit közölve, hogy "beleegyező felnőttként" volt viszonya az Elmo figuráját világhírűvé tévő bábművésszel. A gyors pálfordulás valódi oka nem ismert. Az egész ügy mindenesetre arra jó volt, hogy az egész világ megtudja, a gyerekeknek szóló animációs sorozat sztárfigurája egy homoszexuális férfi hangján szólal meg.

Nem ez az első eset, hogy pedofíliával vádolják a kisgyerekeket az ábécére és számolásra oktató soroztat készítőit. Tavaly ősszel Fernando Rivast, a Szezám utca zeneszerzőjét tartóztatták le azért, mert a számítógépen alig négyéves gyerekek meztelen képeit találta az FBI.

Hatter.hu/Index

Témák