Átállt a barikád másik oldalára egy meleg pingvin | Háttér Társaság

Átállt a barikád másik oldalára egy meleg pingvin

Kulcsszavak
állatvilág, USA

Vallási fundamentalisták a homoszexualitás megváltoztathatóságáról hirdetett tanaik bizonyítékaként ünneplik, hogy hatévi stabil együttélés után egy özvegy tojóért elhagyta hím társát a San Franciscó-i állatkert híres meleg pingvinpárjának egyik tagja.

A két fiúpingvin, Harry és Pepper, évek óta együtt költötte ki a más párok által elhagyott tojásokat. A meleg fészek azonban nemrég kihült, mivel néhány hónapja elpusztult a szomszédban lakó Linda pingvinlány párja, Fig, amely afféle vezérhímként két fészket is uralt a Pingvinszigeten. Az özvegy jó partinak számított öröksége révén, ezért Harry egy ideje már ott sündörgött körülötte, a minap pedig végleg összebútorozott vele. Az új szerelem már meg is hozta első gyümölcseit két megtermékenyített tojás képében.

A pingvineknek fontos az ingatlan – magyarázta Harrison Edell, az állatkert madárgondozója Harry .

Internetes fórumokon hatalmas felzúdulást váltott ki Harry pálfordulása, „árulása”, de a legtöbben Lindát hibáztatják, aki merő önzésből, mások boldogságára fittyet hányva szétdúlt egy stabil párkapcsolatot.

Eközben a OneNewsNow.com fundamentalista vallási portál annak bizonyítékaként ünnepelte „az eltévelyedésére rádöbbenő” Harry átállását a barikád másik oldalára, hogy „a természet a heteroszexuális kapcsolatokat részesíti előnyben”.

Egyelőre nem tudni, hogy ki neveli tovább a két hím Magellán-pingvin közös ivadékát, Norrist, a csibét, amelyet egy elárvult tojásból költöttek ki közösen.

Az elmagányosodott Pepper mindenesetre gyászos ábrázattal totyorog a Pingvinszigeten, ahol 29 hím pingvinre 21 nőstény jut.

A Dél-Amerika partjainál élő, közepes termetű pingvint a nagy portugál felfedezőről, Ferdinand Magellanról nevezték el, aki 1519-ben látta meg a madarat.

Hatter.hu

Témák