Az amerikai nagykövet is részt vett a felvonuláson, hogy támogassa az LMBT-közösséget | Háttér Társaság

Az amerikai nagykövet is részt vett a felvonuláson, hogy támogassa az LMBT-közösséget

Eleni Tsakopoulos KounalakisAz Egyesült Államok magyarországi nagykövete, , valamint a budapesti amerikai nagykövetség több munkatársa is részt vett a szombati Budapest Pride felvonuláson, hogy a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által meghirdetett, a kisebbségi és emberi jogok érvényesülését segítő kezdeményezés részeként támogassák a magyarországi LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű)közösséget - tájékoztatta a külképviselet az MTI-t.

Emlékeztettek: Barack Obama amerikai elnök a júniust a "büszkeség hónapjává" nyilvánította, hogy ezzel is felhívja a figyelmet mindarra, amivel az LMBT-közösséghez tartozó amerikaiak hozzájárulnak hazájuk teljesítményéhez, illetve Amerikának arra a hagyományára, amely segíti a kisebbségi csoportok polgári jogainak érvényesülését. A budapesti amerikai nagykövetség közleményében felidézte azt is, hogy a külképviselet 15 más budapesti nagykövetséggel együtt támogatta az LMBT-közösséget az EuroGames, valamint a Pride Kulturális és Filmfesztivál megrendezésében.

Hozzátették: az amerikai nagykövetség a jövőben is tartja és keresi a kapcsolatot az LMBT-közösséggel, és bevonja azt a civil társadalomnak nyújtott képzéseibe.

Korábban az MTI tudósítói beszámoltak arról, hogy egy időre Eleni Tsakopoulos Kounalakis is csatlakozott a Budapest Pride felvonuláshoz. A menet az Andrássy úton a Kodály köröndnél haladt, amikor a testőrökkel körülvett diplomata megjelent és beállt a felvezető kamion mögé. A nagykövet, aki feltehetően a szervezőktől kapott egy kisebb szivárványszínű zászlót, mosolyogva fényképezkedett a felvonulás résztvevőivel, majd egészen az Izabella utcáig együtt sétált a tömeggel, itt beszállt a rá várakozó autóba.

MTI

Témák