Az első meleg csók egy amerikai stadion csókkamerájában | Háttér Társaság

Az első meleg csók egy amerikai stadion csókkamerájában

Kulcsszavak
baseball, sport, USA

A csókkamera egy olyan, évtizedek óta kedvelt mozzanata az amerikai stadionoknak és sportközvetítéseknek, amikor a kamera a nézőközönséget pásztázza, a képet a kivetítőkön lehet követni, s amikor a kamera elidőzik egy párnak látszó kettősön, s ők felfedezik magukat a kivetítőn, megcsókolják egymást. Máskor is meg-megáll tréfából két pasin, de most csók is volt.

Az első meleg csók egy amerikai stadion csókkamerájábanA szokványos képsorokat azonban most egy meleg pár csókja rázta fel, akik magukat látva a kivetítőn, pillanatnyi habozás nélkül megcsókolták egymást - a stadion ünneplése közepette, a Los Angeles Dodgers - Arizona Diamnondbacks baseball meccsen.

CNN újságírója, John D. Sutter tavaly szeptemberben azt mondta: Amerikában akkor lesz igazán elfogadott a kérdés, akkor lesznek a meleg párok egyenlőek, amikor természetes lesz, hogy ha a "Kiss cam" rájuk zoomol, akkor egyrészt bevállalják a csókot, másrészt a közönség hasonló ovációval fogadja, mint egy-egy heteroszexuális pár esetében.

"...a kamera egyszer csak, ahogy szokott a tréfa kedvéért két férfire fókuszált. Mindenki meglepetésére a két férfi egymás felé fordult és megcsókolták egymást, ezzel is bizonyítva, hogy a valós életben is szerető párt alkotnak..."

Nos kedves John, a videó tanúsága szerint Los Angelesben már teljes az egyenlőség. Az autentikus beszámolót bizonyos Steven Hartline-nak köszönheti a thegailygrind.com. Az oldal érthető módon nagy örömmel kürtölte világgá örömét.

"Ott voltam a Dodger / Diamondbacks meccsen szombat este a Dodger Stadionban. A Kiss Cam megjelent a kivetítőn és néhány férfi-nő pár után a kamera egyszer csak, ahogy szokott a tréfa kedvéért két férfire fókuszált. Mindenki meglepetésére a két férfi egymás felé fordult és megcsókolták egymást, ezzel is bizonyítva, hogy a valós életben is szerető párt alkotnak. Persze nem egy ember tett körülöttem becsmérlő megjegyzéseket, de az tisztán hallatszott, a közönség nagyobb része ünnepelte őket" - fogalmazott a szurkoló.

Mi itt a kis magyar rögvalóságban nemcsak azon csodálkozunk, hogy miként is fogadta a stadion a csókot, hanem azon is, hogy melegek olyankor is járnak stadionokban Amerikában, amikor ott épp nem koncert, hanem mérkőzés zajlik...

hatter.hu

Témák