Belebukott a szexbotrányba a meleg bábművész, a Szezám utcabeli Elmo életre keltője | Háttér Társaság

Belebukott a szexbotrányba a meleg bábművész, a Szezám utcabeli Elmo életre keltője

Kevin ClashLemondott Kevin Clash bevallottan meleg bábművész, az egyik legnépszerűbb amerikai gyereksorozat, a Szezám utca egyik fő figurájának, Elmónak a mozgatója és hangja, miután egy hét után újabb vád érte, hogy fiatalkorúval folytatott viszonyt. Egy héttel ezelőtt egy 23 éves, meg nem nevezett férfi vádolta meg Clash-t, akivel állítása szerint 16 éves korában került kapcsolatba. Kedden 5 millió dollárra perelte be a bábművészt egy Cecil Singleton nevű egyetemista, aki saját szavai szerint először 15 évesen, 1993-ban, majd éveken át alkalmanként létesített szexuális kapcsolatot az Elmo alakját világhírre vivő bábost.

A vádaskodók egyike sem volt kiskorú, New Yorkban azonban bűncselekménynek minősül a szexuális kapcsolat, ha az egy 17 éven aluli és egy 21 éven felüli személy között jön létre. A milliókat követelő Cecil Singleton, aki kriminiálpszichológiát tanul New Yorkban, 15 évesen, egy chatszobában ismerkedett meg a bábművésszel, s bár volt köztük szexuális kapcsolat, közösülés nem történt. A 24 éves egyetemista azt állítja, hogy akkoriban nem tudta, mivel foglalkozik a partnere, csak később keresett rá a nevére a neten, és csak az első feljelentés hírére "döbbent rá", hogy Clash rendszeresen azt csinálta, amit vele is. A 23 éves férfi viszont, aki elsőként vádolta meg a bábművészt, egy nap alatt visszavonta vádját, mondván, hogy a kapcsolat kölcsönös beleegyezésen alapult.

Kevin Clash 52 éves elvált férfi, egy felnőtt lány apja a múlt héten tagadta az ellene felhozott vádakat, bár elismerte a kapcsolatot, amely szavai szerint két felnőtt megegyezésen alapuló viszonya volt. "Meleg vagyok és ezt sosem szégyelltem, sosem titkoltam" - hangsúlyozta Kevin Clash, amikor fizetés nélküli szabadságot kapott a tévétársaságtól, amíg az ügy rendeződik. Az újabb vád után azonban kedden a bábművész lemondott. A cég közleménye a Szezám utca "szomorú napjának" nevezte, amikor meg kell válnia a bábművésztől, ám "a magánéletét övező vita olyan figyelemelterelést váltott ki, amilyet senki sem akart. Kevin Clash arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet többé hatékony a munkájában" - írták.

Elmo figurája 1979-ben debütált a Szezám utcában. Kevin Clash volt a harmadik megszemélyesítője, akinek köszönhetően - mint a gyártó közleménye rámutat - Elmo figurája nemzetközi szenzációvá vált.

Hatter.hu/MTI

Témák