"Bemelegedtek" az indiai állatkertben élő galápagosi óriásteknősök | Háttér Társaság

"Bemelegedtek" az indiai állatkertben élő galápagosi óriásteknősök

Kulcsszavak
állatvilág, India

 

Az indiai állatkertben élő galápagosi óriásteknősHomoszexuálissá vált az indiai Hájderabádban élő két hím galápagosi óriásteknős, az ottani Nehru állatkert büszkesége - jelentette a The New Indian Express című indiai lap.

 

 

A két vén óriásteknős annak ellenére lobbant szerelemre egymás iránt, hogy már mindketten elmúltak nyolcvanévesek: egyikük kereken 80, a másik 82 éves. A monstrumok 105 kilósak, másfél méter hosszúak, és 0,75 méter magasak.

A Nehru Zoological Park helyettes állatsebészorvosa, dr. B. Srinivas szerint "nincs semmi meglepő a két állat homoszexualitásában, mert már régóta egymás mellett élnek, és nincs megfelelő nőstény társaságuk". Az ilyesmi gyakori az állatvilágban - mondta.

A hájderabádi állatkert Indiában hiába keresett nőstény óriásteknőst, ezért most külföldről próbál meg beszerezni ellenkező nemű partnert a "bemelegedett" hím teknősöknek. Remélik, hogy az Indiai Központi Állatkerti Hatóság segítségével ez sikerülni fog.

A csendes-óceáni Galápagos-szigeteken őshonos óriásteknősöket a hájderabádi állatkert a helyi piacon vásárolta az 1960-as években, amikor a ritka és veszélyeztetett hüllők még nem álltak védelem alatt.

Hatter.hu

 

 

 

 

 

 

 

Témák