Ben Whishaw: nem okozott kárt nekem a coming out | Háttér Társaság

Ben Whishaw: nem okozott kárt nekem a coming out

[title]– Nincsenek sérüléseim, legalábbis nem több, mint másoknak – mondta a The Guardiannak Ben Whishaw brit színész (A parfüm illata, Skyfall, London Spy), amikor arról kérdezték, hogy melegsége felvállalása óta érték-e hátrányok színészi pályáján. A most 35 éves színész két évvel ezelőtt beszélt a sajtónak arról, hogy meleg.

A tehetséges fiatal színész már 23 évesen, rögtön diplomaosztás után eljátszotta Hamlet szerepét, 25 évesen pedig a bizarr sorozatgyilkos szerepét A parfüm illatában. Később Q szerepét vette át a James Bond-filmekben, tavaly ősszel pedig a London Spy című nagy sikerű minisorozatban a meleg főszereplőt alakította,  egy kémtörténetben, az Oscar-díjas Jim Broadbent mellett. A kritikusok szerint a zilált életű, hányatott sorsú hősök szerepei állnak neki a legjobban – ha megnézzük eddigi sikeres szerepeit, nem alaptalan a megállapítás.

– A coming out nem ártott nekem, sem a karrieremnek – jelentette ki. Korábban egyes melegségüket felvállaló színészek – például Rupert Everett –, azt nyilatkozták, hogy a coming out következtében számos szereptől estek el.
A teljes cikk itt olvasható. 

Témák