Büntetésben a vietnami popsztár egy "homoszexuális csók" miatt | Háttér Társaság

Büntetésben a vietnami popsztár egy "homoszexuális csók" miatt

A botránycsókNyilvánosan, egy jótékonysági árverés jutalmaként szájon csókolt Vietnám legnépszerűbb popsztárja egy szerzetest, és a kulturális minisztérium a megbüntetését követeli arra hivatkozva, hogy "a vietnami társadalom nem tolerálja homoszexuális csókot".

A 41 éves Dam Vinh Hung, aki a délkelet-ázsiai kommunista ország leghíresebb popsztárja, egy üveg konyakot kínált eladásra a legtöbbet ígérőnek egy Ho Si Minh-városi jótékonysági rendezvényen, amelyen egy sürgős műtétre szoruló rákbeteg javára gyűjtöttek pénzt hírességek. Az énekes egy csókot is ígért a flaska mellé a győztes licitálónak.

Az italért végül két buddhista szerzetes ajánlotta a legtöbbet az első sorból, háromezer dollárnak megfelelő összeget, amely háromszorosa volt a kikiáltási árnak. Ígéretét valóra váltva Dam Vinh Hung az egyik szerzetesnek kezet csókolt, a másikat pedig szájon csókolta.

A szokatlan eseményről készült fotó felkerült a közösségi hálókra, ahol elmarasztaló kommenteket váltott ki. "Buddhista szerzeteseket nem illik megcsókolni" - reagált a kulturális minisztérium előadóművészeti osztályának vezetője is, aki szerint "a vietnámi társadalom nem tolerálja a homoszexuális csókot".

Az énekes bocsánatot kért és azzal védekezett, hogy a szerzetest annak kifejezett kérésére csókolta meg a színpadon, ennek ellenére három hónap fellépési tilalom és 200 dollár pénzbüntetés fenyegeti.

A megcsókolt szerzetesek a kolostorukban vezekelnek, ahol három hónapra megtiltották nekik a kapcsolattartást a külvilággal.

Hatter.hu/MTI

Témák