Egyre rosszabbul áll a sztárbábos szénája | Háttér Társaság

Egyre rosszabbul áll a sztárbábos szénája

Kevin ClashMár négy férfi vádolja Kevin Clash sztárbábos, a Szezám utcából világszerte ismert Elmo hangját, hogy szexuálisan kihasználta őket, amikor még fiatalkorúak voltak; az afroamerikai bábművész az apafigurát pótolta a törődésre és szeretetre éhes ifjak számára.

Az... éves Kevin Clash novemberben, 28 évi elismert munka után lépett ki a világszerte kedvelt gyermek tv-sorozat, a Szezám utca stábjából, miután egy Cecil Singleton nevű 24 éves egyetemista 5 millió dollárra perelte be azért, mert szexuális kapcsolatot létesített vele, amikor még csak 15 éves volt.

A legelső feljelentő rejtélyes módon még másnap visszavonta vádját.

A legújabb, negyedik vádló, egy bizonyos S.M. azt állítja, hogy Clash 1996-ban repülőgépen vitette Floridából New Yorkba, ami azért súlyos állítás, mert az államhatárok átlépésével súlyosabban megítélt szövetségi bűnüggyel vádolhatják meg az Elmo figuráját világhírre vivő bábost.

S.M. ügyvédje szerint Kevin Clash magához vette a fiút New York-i luxuslakásába, ahol "figyelmességgel és szeretettel halmozta el", majd számos szexuális aktust létesített vele.

A négy feljelentő közül háromnak a képviseletét ellátó Jeff Herman ügyvéd szerint a bábos áldozatai mind apafigura nélkül nőttek fel, és Clash az apafigura utáni sóvárgásukat használta ki saját céljára.

Az ügyvéd szerint a vélelmezett áldozatok azért nem tettek feljelentést korábban, mert szégyenérzett sújtotta őket, de mások bátorság végül őket is a példa követésére buzdította.

A legelső feljelentő csak aztán fordult a hatóságokhoz, hogy megtudta, milyen neves személyiséggel volt dolga.

Herman elismerte, hogy a bábművész nem alkalmazott erőszakot, a felperesek önként vettek részt a szexuális aktusokban, de fiatalkorúak esetében még a kölcsönös beleegyezésen alapuló kapcsolat is tiltott dolognak számít.

Hatter.hu

Témák