Elfojtott homoszexuális a szélsőjobboldali norvég tömeggyilkos? | Háttér Társaság

Elfojtott homoszexuális a szélsőjobboldali norvég tömeggyilkos?

Nőiesként, depressziósként, elfojtott homoszexuálisként írták le egykori iskolatársai a legszélsőségesebb gyűlöleteszméktől átitatott Anders Behring Breiviket, a "norvég mészárost", aki tavaly júliusban 77, többségében fiatal honfitársát gyilkolta meg példátlan hidegvérrel a bevándorlás, a tolerancia, a nyitottság, a sokszínűség, a baloldal, a liberalizmus, a haladó eszmék iránti felfoghatatlan gyűlöletből. A tanúvallomásokra reagálva a "szélsőjobboldali szörny" nem tagadta - bár nem is ismerte el -, hogy elfojtott meleg lenne.

A fanatikus szélsőjobboldali terrorista bírósági tárgyalásának keddi napján a tömeggyilkos több egykori barátja, iskolatársa is egyöntetűen arról beszélt, hogy Breivikben "mindig is voltak feminin vonások, hiúságból állandóan cicomázta - sminkelte, púderozte - magát, és nemigen voltak barátnői. "Úgy hittem, hogy súlyos depresszióba esett vagy homoszexuális lett, és nem akarja felvállalni magát" - emlékezett vissza egy jogász arra az időre, amikor Breivik megszakította minden társas kapcsolatát, és visszaköltözött az anyjához. "Úgy tűnt, hogy metroszexuális, mint David Beckham" - tette hozzá a per 26. napján a tanú, aki a gimnázium óta ismerte a most 33 éves férfit.

Hasonlóan nyilatkoztak róla más, névtelenséget kérő exbarátai is. Mint kiderült, Breivik 20 évesen még az orrát is átműttette, amit akkor azzal indokolt, hogy egy színesbőrű bevándorló arcon ütötte, de erre az állítólagos incidensre egyetlen ismerőse sem emlékezik. Mint most kiderült, az átoperálás valódi oka a hiúság volt, illetve az, hogy "árjább kinézetű" legyen.

A tömeggyilkos egy nőismerőse Breivik hirtelen magába fordulását annak idején azzal magyarázta, hogy sikertelen volt az üzleti életben és nőkapcsolataiban.

A tanúvallomásokra reagálva Breivik hevesen tagadta, hogy valaha is depressziós lett volna, vitatta a "feminin vonásokat" is, mondván, hogy férfiak is gyakran sminkkel fedik el pattanásaikat, arról viszont, hogy homoszexuális lenne, nem mondott semmit.

Hatter.hu

Témák