Elhunyt Ladányi László az Én és a férfiak című könyv szerzője | Háttér Társaság

Elhunyt Ladányi László az Én és a férfiak című könyv szerzője

Elhunyt Ladányi László az Én és a férfiak című könyv szerzője2013. augusztus 11-én, 82 éves korában elhunyt Ladányi László, a Mások újság volt munkatársa, az Én és a férfiak című könyv szerzője.

Az örök fiatal, élete minden percét tevékenyen élő berlini tudósító a romániai Lippán született, majd Kolozsvárott lakott. 1977-ben vándorolt ki az NSZK-ba, miután Ceausescu rendőrsége üldözte és börtönbe is zárta melegsége miatt. A börtönben töltött időről megrázó őszinteséggel írt könyvében.

Németországban nyíltan vállalta családja előtt is másságát és aktívan részt vett több meleg egyesület munkájában. A 90-es évek végén felvette a kapcsolatot a Mások szerkesztőségével és attól kezdve folyamatosan küldte cikkeit a németországi kulturális és politikai élet fontosabb eseményeiről. Idős kora ellenére felvonult minden budapesti pride-on.

Az Én és a férfiak című könyve 2002-ben jelent meg a Lambda Stúdió kiadásában.

Életének korai tragikus eseményei sem tudták megtörni életszeretetét és irigylésre méltó tetterejét. Mindig valami új célt talált, ami erőt adott ahhoz a lelkesedéshez, amivel mindennapjait élte. Novelláskötetének önéletrajzi ihletésű hosszabb-rövidebb írásaiból azok is képet alkothatnak maguknak szeretni való egyéniségéről, akik személyesen nem ismerhették.

Magyar barátai, munkatársai mély gyásszal és fájdalommal búcsúznak Ladányi Lacitól.

Témák