Ezer pap levele: keresztényüldözés nyitánya a melegházasság | Háttér Társaság

Ezer pap levele: keresztényüldözés nyitánya a melegházasság

Több mint ezer római katolikus pap nyílt levélben utasította el Nagy-Britanniában az azonos neműek közötti házasság legalizálását, a vallásszabadság csorbulásától és a "keresztényüldözés visszatérésétől" tartva.

A Daily Telegraph című napilapban szombaton megjelent levélben a papok figyelmeztetik a kormányt, hogy az azonos neműek közötti házasság legalizálásával "súlyosan korlátozná" a keresztényeket hitük szabad gyakorlásában és a hitüket érintő szólásszabadságban. A papok attól tartanak, hogy visszatér a keresztényüldözés, és szerintük hatástalanok azok a biztosítékok, amelyeket a kormány ad az egyházak és a keresztények védelmére.

"Amennyiben az azonos neműek közötti házasságot törvényesítik, annak számos olyan jogi következménye lesz, amely súlyosan korlátozza a katolikus egyházat abban, hogy az igazságot tanítsa a házasságról iskoláiban, jótékonysági szervezeteiben és istentiszteleti helyein" - állítják a papok.

Vincent Nichols westminsteri érsek, Anglia és Wales Katolikus Püspöki Konferenciájának elnöke már korábban is bírálta a kormány azon tervét, hogy még a 2015-ös parlamenti választások előtt törvényessé teszi az azonos neműek házasságát.

A "Coalition for Marriage" nevű szervezet, amely a hagyományos házasság védelmét tűzte ki célul, kampányt indított, hogy megnyerjen legalább 65 olyan parlamenti képviselőt, aki bizonytalan a kérdésben. Petíciót is kezdeményeztek, amelyet ez ideig már több mint 600 ezren írtak alá.

MTI

Témák