Huszonöt évre ítélték a partnerét kasztráló portugál manökent | Háttér Társaság

Huszonöt évre ítélték a partnerét kasztráló portugál manökent

Renato SeabraA maximálisan kiszabható 25 év börtönbüntetésre ítélte pénteken egy New York-i bíróság Renato Seabra portugál manökent, aki megmagyarázhatatlan dührohamában hihetetlen brutalitással megölte, majd egy dugóhúzóval kiherélte partnerét, a nála kétszer idősebb Carlos Castro neves homoszexuális portugál újságírót, médiaszemélyiséget, melegjogi aktivistát.

A 23 éves Seabra, egy portugál televíziós tehetségkutató résztvevője 2011. január elején egy Times Square-en lévő szállodában egy eldurvult veszekedés után fojtogatta, az arcán megtaposta, egy laptoppal és borosüveggel a fején ütlegelte, egy dugóhúzóval az arcán és az ágyékán összeszurkálta a 65 éves portugál celebritást, aki azért vitte őt magával kedvenc városába, hogy ott együtt szilveszterezzenek és bemutassa a divat világában járatos ismerőseinek születőben lévő karrierje egyengetése céljából.

Carlos CastroA legsúlyosabb büntetést kiszabó bíró szerint a gyilkosságot "extrém brutalitás, szadizmus és megalázás" jellemezte, és Seabra nem pillanatnyi elmebajban követte el tettét, hanem azért, mert a végzetes összeveszés miatt füstbe menni látta a hírnévről és a gazdagságról szőtt álmát. A veszekedés végén Castro állítólag úgy döntött, hogy félbeszakítják New York-i tartózkodásukat.

A bíróság előtt elhangzott tanúvallomások szerint a szépreményű manöken heteroszexuálisnak tartotta magát, de elfogadta a homoszexuális médiaszemélyiség közeledését abban a reményben, hogy a sikeres és tehetséges, gazdag és híres Castro fényes karrierhez segíti hozzá őt is.

Renato Seabra és Carlos CastroAz ügyvédek azt bizonygatták, hogy Seabra bipoláris depresszióban szenved, de a bíróság ezt az érvelést elutasította. Az ügyvédek azt is állították, hogy a manöken minden kapcsolatát elvesztette a valósággal, és abban a hiszemben cselekedett, hogy isteni küldetése volt megszabadítani partnerét a homoszexualitás démonjától.

Renato Seabra maga a bíróság előtt sem tudott magyarázatot adni szörnyű tettére, bocsánatot kért áldozata családjától, megjegyezve, hogy gyakran civakodtak, de mindig "játékosan", sosem "agresszívan". Azt mondta, halvány gőze sincs, mi jött rá aznap.

Az angolai születésű Carlos Castro elismert, közkedvelt és tehetséges médiaszemélyiség volt Portugáliában, írásaiban főleg kulturális témákkal és melegjogokkal foglalkozott.

Hatter.hu

Témák