Ismét melegeket végzett ki az Iszlám Állam | Háttér Társaság

Ismét melegeket végzett ki az Iszlám Állam

Ismét melegeket végzett ki az Iszlám ÁllamLegalább harminc embert végzett ki szodómia vádjával az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet - közölte egy LMBTQI-jogi szervezet vezetője.

A Nemzetközi Meleg és Leszbikus Emberi Jogi Bizottság (International Gay and Lesbian Human Rights Commission) nevű jogvédő szervezet igazgatója elmondta, hogy a szélsőséges iszlamisták uralta területeken a szodómia vádjában bűnösnek talált személyeket megkövezik, agyonlövik, lefejezik, vagy letaszítják egy magas ház tetejéről.

Jessica SternJessica Stern, a New York-i székhelyű csoport vezetője hangsúlyozta, az is gyakran előfordul, hogy más fegyveres szervezetek és személyek az IÁ-tól való félelmükben hajtanak végre erőszakcselekményeket melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek ellen.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését hétfőn hívták először össze az LMBTQI emberek jogai miatt. Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete történelmi jelentőségűnek nevezte a zárt ajtók mögötti tanácskozást. Az Iszlám Állam az utóbbi években hatalmas területeket hajtott az uralma alá Irakban és Szíriában.

MTI/hatter.hu

Témák