Kioktatta a melegolimpia miatt berzenkedőket a Vasas-elnök | Háttér Társaság

Kioktatta a melegolimpia miatt berzenkedőket a Vasas-elnök

A brit Stonewall Lions tagjai összekapaszkodnak meccsük előtt a Vasas pályánHa anyagi lehetőségeink lehetővé tennék, akkor sem tartanánk szerencsésnek, hogy a mindenkori Vasas-vezetés szubjektív alapon, azaz etnikai, vallási vagy más kissebségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján döntsön a bérlő személyéről. - írta nyílt válaszlevelében Markovits László, a Vasas elnöke a melegolimpia miatt tiltakozó szurkolói csoportnak. Az ultrák azt követelték, ne engedjék be a rendezvényt a Vasas Folyondár és Fáy utcai pályáira. Az elnök hangsúlyozta, hoyg a bérbeadásból származó bevétel hozzájárul a létesítmények fenntartásához, ami nem mindegy az állandó forráshiánnyal küzdő egyesületnek.

A klubelnök sorra vette annak szempontjait, hogy miért és hogyan kötötték meg a szerződést. "A bajnoki és az iskolai szünet miatt szakosztályaink ezekben a napokban nem tartanak edzéseket a létesítményben, tehát ez a külsős sportesemény nem befolyásolja sporttevékenységüket".

Leszögezte, hogy "sporttevékenységtől idegen bérlő" által okozott károkat mérlegelik minden bérbeadás esetén. Csakhogy ezúttal "rendeltetésszerű használatról, azaz sportrendezvény céljára történő bérbe adásról van szó, ráadásul piaci bérleti díj kifizetése ellenében", tehát "ilyen hátrányokról nem beszélhetünk.

A mostani rendezvényt többek között a Londoni Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottsága (LOCOG) is támogatásáról biztosította, ami kellő garancia arra, hogy az esemény megfelelő sportértékkel bír."

A klubelnök az anyagi megfontolásokat is sorra vette: "egy több millió forintos bevételt jelentő sportrendezvényt a jelenlegi gazdasági helyzetben nem utasíthatunk vissza" - írta Markovits László.

Külön pontban részletezte a tolerancia szempontját: "Fontos megjegyeznem, hogy ha anyagi lehetőségeink lehetővé tennék, akkor sem tartanánk szerencsésnek, hogy a mindenkori Vasas-vezetés szubjektív alapon, azaz etnikai, vallási vagy más kissebségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján döntsön a bérlő személyéről. A Vasas Sport Club-nak szüksége van minden szurkolóra, ám ez nem jelentheti azt, hogy szimpatizánsaink egy része rákényszerítse saját nézeteit a Vasas közösségére, illetve a mindenkori vezetőségre."

Mindezek alapján a klub elnöke kérte az aláírókat, hogy érveit "fogadják el, és ennek fényében tartózkodjanak minden olyan további megnyilvánulástól és cselekménytől, ami ezt a zártkörű rendezvényt bármilyen módon megzavarná".

Hatter.hu

Témák