Kocsis Máté durván buzizott, Ungár Klára szerint csak önmagát gyűlöli | Háttér Társaság

Kocsis Máté durván buzizott, Ungár Klára szerint csak önmagát gyűlöli

[title]A józsefvárosi polgármester az eddiginél is durvább buzizással rukkolt elő. Ungár Klára arra gyanakszik, hogy Kocsis Mátéból az öngyűlölet beszél – ezért végtelenül sajnálja őt. Első körben a bíróság Kocsis Máténak adott igazat, kétmillió forintos sérelemdíj megfizetésére és bocsánatkérésre kötelezte Ungárt. A Fővárosi Ítélőtáblán aztán most Ungár Klára nyert. Érdemes betű szerint, az elütésekkel együtt idézni azt a bejegyzést, amelyet Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója követett el a Facebook-oldalán:

„Ungár Klároly ügyvédje, dr. Nehéz-Posony Márton (aki egyébként szintén homokos) az alábbi üzenettel örvendeztette meg az ügyvédünket: haladéktalanul fizessék meg számára a lebuzizós ügyért járó 150 ezer forintot, mert különben - figyelem! -, a sajtóhoz fordul. Látom, ez a buta liberális szokás, a sajtóval fenyegetőzés nagyon megy, de megnyugtathatom, a perköltséget nem azért szokták kifizetni, mert valaki a sajtóhoz fordul, hanem azért, mert a bíróság így döntött. Mi is így teszünk. (Klári bácsiról amúgy láttunk a homofóbia [sic!] ünnepén, a pride-on készült fotót, be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt...)"

[title]Első körben a bíróság Kocsis Máténak adott igazat, kétmillió forintos sérelemdíj megfizetésére és bocsánatkérésre kötelezte Ungárt. A Fővárosi Ítélőtáblán aztán Ungár Klára nyert. A másodfokú bíróság kimondta: önmagában nem sértő annak közlése, hogy valaki meleg – függetlenül attól, hogy az állítás fedi-e a valóságot. Az ítélőtábla megállapította, hogy – mivel elmaradt a sérelmezett állítás valóságtartalmának bizonyítása – Ungár Klára „valótlan tényállítást" tett, amikor homoszexuálisnak nevezte Kocsis Mátét. Ugyanakkor nem derült ki, hogy a fideszes politikust olyan hátrány érte volna, ami a „valótlan tartalom alapján a jogsértés megállapítását indokolhatná". A fideszes polgármester “Klári bácsis” bejegyzését kevéssel a megjelenése után – ahogyan Kocsis Máté fogalmazott: a „Facebook honi helytartói" – törölték.

Ungár Klára jogi képviselője, Nehéz-Posony Márton kérdésünkre közölte: „Dr. Kocsis Máté ma, a teljesítési határidőt követő 8 nappal végül megfizette a bíróság által megítélt perköltséget. Arra a megjegyzésére, miszerint magam is homokos lennék, azért nem kívánok reagálni, mert tartom magam ahhoz a perbeli álláspontomhoz, hogy a szexuális irányultságra vonatkozó valótlan tényállítás nem befolyásolja a személyiség társadalmi megítélését."

Nem értem, hogyan kaphatott valaki jogi diplomát, ha nem képes különbséget tenni a pejoratív és nem pejoratív megállapítások között – kommentálta Kocsis Máté bejegyzését a Népszabadságnak nyilatkozva Ungár Klára.

Szerinte Kocsis folyamatosan demonstrálja, hogy homofób: ennek oka akár az öngyűlölet is lehet. „Végtelenül sajnálom Kocsis Mátét. Kétségbeesést érzek a szavaiban. Egyszerűen nevetséges, hogy állandóan provokálni próbál bennünket, Nehéz-Posony Mártont és engem" – mondta Ungár Klára.

A lap szerette volna megtudni Kocsis Mátétól, hogy utólag is teljes egészében fenntartja-e mindazt, amit a Facebookra írt, illetve számára is felajánlották a lehetőséget, hogy nyilatkozzon. Egyelőre nem kaptak választ.

nol.hu

Témák