Közöm van hozzá - idén is Verzió Dokumentumfilm Fesztivál! | Háttér Társaság

Közöm van hozzá - idén is Verzió Dokumentumfilm Fesztivál!

Kulcsszavak
emberi jogok

2016. november 8-án tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amely idén is rengeteg érdekes filmmel és témával várja az érdeklődőket. 

[title]

Idén 62 film érkezik a fesztiválra több mint 30 országból.

Nemzetközi panoráma – válogatás a legújabb nemzetközi rövid- és egészestés, kreatív, emberi jogi dokumentumfilmekből.

Magyar panoráma – aktuális társadalmi problémákra és emberi jogi kérdésekre fókuszáló magyar dokumentumfilm-válogatás a legfrissebb alkotások közül. 

Úton és otthon – menekültek integrációja - a menekültügy kérdésein belül szekciónk idén az integrációra és az aktív cselekvésre koncentrál, a vetítések után beszélgetéseket szervezünk a Magyar Helsinki Bizottsággal együttműködésben.

[title]
A jég hátán – az északi sarkvidék környezeti átalakulását, a geopolitikát és az őslakosok jogait kutató dokumentumfilmek. A vetítéseket a Dán Nagykövetséggel együttműködésben szervezett klímakonferencia egészíti ki, koncert és kiállítás kíséri. A program kurátora Anna Stenport és Scott MacKenzie.

1956 a szocialista médiában – válogatás a szomszédos szocialista országok 1956 őszén készített filmhíradóiból. A mozgóképes propaganda mediális sajátosságait és eddig kevéssé vizsgált oldalát kutató válogatás. A program kurátora Varga Balázs filmtörténész.

ZOOM IN Diákfilm-verseny – versenyprogram elsőfilmeseknek és diákoknak.
Diákverzió – délelőtti vetítéssorozat, melyre azokat a középiskolásokat várjuk, akiket érdekelnek az emberi jogi kérdésekkel foglalkozó kortárs filmek, és szívesen beszélgetnek is róluk. Jelentkezés október 26-ig.

Témák