Leszopják 'Harry Potter'-t legújabb filmjében | Háttér Társaság

Leszopják 'Harry Potter'-t legújabb filmjében

Nem jelentenek problémát a melegszexjelenetek Daniel Radcliffe, a Harry Pottert alakító fiatal brit filmsztár számára, aki Allen Ginsberg homoszexuális költőt, a beatnemzedék úttörőjét alakítja legújabb filmjében.

A már régóta közismerten melegbarát színész nem érti, hogy miért sokkolnak sokakat egyes jelenetek a 'Kill Your Darlings' című filmjében. "Hiszen mindenfelé heteroszexuális jeleneteket látunk. Nem látom be, miért lenne sokkolóbb egy melegszexjelenet. Vagy hogy miért nem egyformán érdektelenek" - mondta a 23 éves sztár az MTV zenetévének a hétvégén a független filmek Sundance-fesztiválján.

A Park City-i (Utah állam) fesztiválon bemutatták az egykori Harry Potter-sztár új munkáját, amelyben Radcliffe a meleg költőt alakítva egészen új oldaláról mutatkozik be: hagyja, hogy orális szexuális aktust hajtsanak végre rajta egy könyvtárban, csókolózik egy másik férfival, sőt meztelenre vetkőzik szex céljából egy további férfival.

A Kill Your Darlings című produkció Radcliffe első filmje a világ legfontosabb függetlenfilm-mustráján. A varázslósagától nem kis elrugaszkodást jelent a mű a színész pályáján. Továbbra is veszélyes terepen mozog, de ez most valami egész más: teljesen pőrére vetkőzik az új szerep kedvéért, amelyből a drogozás és a meleg szex sem marad ki.

A Park Cityben a hét végén debütált film közönségtalálkozóján Radcliffe elmondta, hogy az ilyen típusú filmek nem készülnének el, ha a forgatásban érintettek nem szeretnék azokat.

Allen Ginsberg a második világháború után költészetével nagy hatást gyakorolt az éppen szárnyait bontogató ifjúsági mozgalmakra, és egyik volt az elsőknek, akik nyíltan vállalták homoszexualitásukat. A Park Cityben bemutatott alkotás egy kevéssé ismert gyilkosság történetét idézi fel, amelybe Ginsberg baráti köre is belekeveredett, köztük Jack Kerouac és William S. Burroughs.

A rendező, John Krokidas nem titkoltan Radcliffe-re építette filmjét. Mint hangsúlyozta, már első találkozójukon tudta, hogy övé a szerep, és a forgatás alatt "múzsája" lett a színész.

Krokidas azt a változást akarta bemutatni, amely Ginsbergben zajlott le, amikor kötelességtudó gyerekből lázadó költővé vált, miután elfojtott szenvedélyei a felszínre törtek. "Az volt az érzésem, hogy Dan (Radcliffe) képes azonosulni ezzel" - fogalmazott a rendező.

Radcliffe az MTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a homoerotikus jelenetek egyáltalán nem estek a nehezére. "Nem volt időnk kényelmetlenül érezni magunkat. Egy-másfél óra alatt forgattuk le a jeleneteket" - mondta.

Hatter.hu

Témák