Levadásszák a melegeket Libériában? | Háttér Társaság

Levadásszák a melegeket Libériában?

Ugandához hasonlóan hajtóvadászat indult melegek ellen a nyugat-afrikai Libériában is, Afrika egyetlen olyan országában, amelyet Amerikából visszatelepült, felszabadított rabszolgák alapítottak. Egy új homofób csoport listát köröztet homoszexuálisnak vélt vagy melegeket támogató személyekről, és azzal fenyegetőzik, hogy minden lehetséges eszközzel leszámol velük.

A homofób röplapot a Movement Against Gays in Liberia elnevezésű csoport kezdte terjeszteni a napokban a fővárosban, Monroviában, hangoztatva, hogy a feketelistán szereplő személyek "nem akarnak jót az országnak", és "még azt sem szabad megengedi nekik, hogy levegőt vegyenek". A röplap szerzői azzal fenyegetőznek, hogy hamarosan "eljönnek" a megnevezett egyénekért, akik "jobban teszik, hogy elmondják utolsó imájukat".

A fenyegetést név szerint egyetlen személy sem vállalta a szórólapon, de egy Moses Tapleh nevű 28 éves férfi, aki azt állította, hogy közel áll a csoporthoz, azt mondta, hogy komolyan kell venni a fenyegetést. "Egyenként fogjuk levadászni őket. Ők el akarják rontani az országunkat". A kérdésre, hogy milyen büntetésre kell felkészülniük a listán szereplő személyeknek, azt válaszolta, hogy "veszélyesekre, beleértve a megkorbácsolást és a halált is".

A halállistán szereplő személyek egyike hozzátartozói szerint máris fenyegető telefonhívásokat kapott. A listán van annak a két férfinak a neve is, aki januárban kampányt indított a melegházasság legalizálására, és azóta számos atrocitásnak volt kitéve.

Egy hasonló "halállista" közzétételének a középé-afrikai Ugandában tragikus következményei lettek.

Hatter.hu

Témák