Madridban gigantikus buli volt a Pride, a felvonulókat a polgármester fogadta | Háttér Társaság

Madridban gigantikus buli volt a Pride, a felvonulókat a polgármester fogadta

[title]Hatalmas és látványos utcabállá változott a melegbüszkeség menete július 2-án, szombat este, amelyen a szervezők szerint másfélmillió ember ünnepelte a sokszínűséget és az elfogadást. A tömegbe vegyültek dobosok, szambatáncosok, és rengetegen jöttek látványos jelmezekben. A 39 fokos hőség ellenére sokan kitartóan viselték a szivárványszínű parókákat. Mások fürdőruhában táncoltak a menetben haladó, feldíszített, nyitott buszokról harsogó zenére.

A tömeg a belváros egyik főközlekedési útvonalának számító sétányon haladt az Atocha pályaudvar és a Colón tér közötti, mintegy 2,5 kilométeres távon, amelyet lezártak, de nem kerítettek el kordonokkal, így a sok bámészkodó maga is felvonulóvá vált, a tömeggel egybeolvadt. A menetet a végállomásánál a spanyol főváros polgármestere fogadta. Manuela Carmena ezt mondta:

Én vagyok a melegbüszkeség legnagyobb városának polgármestere

A kora este induló menet élén politikusok, szakszervezeti és érdekvédelmi vezetők csoportja haladt, amelyben minden politikai párt képviseltette magát. Közösen egy több méter hosszú molinót vittek ezzel a felirattal: "Törvényeket a valódi egyenlőségért! Most!"

[title]A felvonulás szervezői szerint ki kell állni az LMBTQ-közösség jogegyenlősége mellett, és olyan törvényekre van szükség, amelyekben ezt elismerik az oktatásban, az egészségügyben, a szociális szolgáltatásokban és a hadseregben egyaránt. Sürgették a transzszexuálisok helyzetének rendezését, mert őket éri a legtöbb hátrány, főként a munkaerőpiacon.

Madridban szerdán kezdődtek a Pride-fesztivál rendezvényei, amelyre körülbelül 300 ezren érkeztek a világ minden tájáról. A város is készült: 250 ezer euróval támogatta az esemény megvalósítását.

index.hu

Témák