Meleg tanácsadó a konzervatív Mitt Romney kampányában | Háttér Társaság

Meleg tanácsadó a konzervatív Mitt Romney kampányában

Richard GrenellElőször választott bevallottan homoszexuális kampánytanácsadót választási stábjába Amerikában egy republikánus elnökjelölt a 45 éves Richard Grenell PR-szakember, republikánus érzelmű melegaktivista személyében. Mitt Romney leendő konzervatív elnökjelölt közleménye szerint Grenell nemzetbiztonsági és külpolitikai kérdésekben lesz a kampánystáb szóvivője.

Richard Grenell, a Log Cabin Republicans republikánus irányultságú melegszervezet tagja, már szolgált George W. Bush kormányzása idején is az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének szóvivőjeként és az ENSZ Biztonsági Tanácsához rendelt "alternatív" amerikai képviselőként. Különböző feladatkörökben dolgozott egy sor más neves republikánus politikusnak is, köztük George Pataki New York-i és Susan Golding San Diegó-i polgármesternek, Mark Sanford dél-karolinai kormányzónak.

Grenellnek kommunikációs és PR-ügynöksége van Los Angelesben. A társával Kaliforniában élő kommunikációs szakember azonban várhatóan Romney bostoni kampányközpontjából dolgozik majd.

Az amerikai ENSZ-nagykövetnek dolgozva Grenell 2008-ban megpróbálta felvetetni élettársát, Matthew Lashey-t a diplomáciai névjegyzékbe, de a hírhedt "házaságvédelmi törvény" miatt amerikai részről nem terjeszthették elő Lashey nevét.

Tavaly a Log Cabin országos kongresszusán külpolitikai kérdésekről mondott beszédet, talán ezért figyelt fel rá a republikánus érzelmű melegek szavazataira sóvárgó Romney.

Kinevezését a republikánusok fundamentalista szárnya természetesen fanyalogva fogadta, míg a republikánus érzelmű melegek lelkendeznek.

Hatter.hu

Témák