Melegszexbotrányba bukott bele a konzervatív elnökjelölt-aspiráns kampányfőnöke, egy országosan ismert megyei seriff | Háttér Társaság

Melegszexbotrányba bukott bele a konzervatív elnökjelölt-aspiráns kampányfőnöke, egy országosan ismert megyei seriff

Paul Babeu, a rendpárti meleg seriffMelegszexbotrányba bukott bele Mitt Romney, a legesélyesebb republikánus elnökjelölt-aspiráns arizonai társkampányfőnöke, Paul Babeu, miután kiderült, hogy a konzervatív nézeteket hirdető, szigorú bevándorlásellenes törvényeket követelő Pinal megyei seriff homoszexuális viszonyt tartott fenn egy mexikói bevándorlóval, sőt kapcsolatuk megszakadása után kitoloncolással fenyegette meg arra az esetre, ha nyilvánosság elé lép titkolt viszonyukkal.

A kopaszra nyírt seriff szombaton rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be lemondását kampányfőnöki tisztségéről, beismerve homoszexualitását és szerelmi viszonyát a José nevű 34 éves mexikói bevándorlóval, de tagadva, hogy akár ő, akár az ügyvédje megzsarolta, megfenyegette volna volt férfiszeretőjét. Az álszent, kettős életű Babeu azután kényszerült színvallásra, hogy a Phoenix New Times című lap "kompromittáló" fotókat és információkat közölt a seriffről, megírva azt is, hogy Romney kampányfőnökének ügyvédje írásbeli hallgatási fogadalmat akart kicsikarni a mexikói férfitól.

A "rendpárti" seriff a Republikánus Párt egyik emelkedő helyi csillagának számított a Mexikóval határos államban, és jó esélye volt arra, hogy a republikánusok idén őt indítják jelöltjükként a washingtoni Kongresszusba. Babeu 2010-ben vált szélesebb körben ismertté, amikor szerepet vállalt John McCain arizonai szenátor, két évvel korábbi republikánus elnökjelölt bevándorlásellenes kampányában. A seriff azóta is habzó szájjal támadja Barack Obama elnök "túlságosan engedékeny" bevándorlási politikáját, a republikánusok szélséges szárnyának, a teadélután-mozgalomnak a konzervatív országos tévécsatornákon is gyakran megszólaló kedvence.

A Pinal megyei seriff egy órán át magyarázkodott a saját hivatala előtt tartott sajtóértekezleten, amelyre "erősítésként" három tucat egyenruhás rendőrt, több választott köztisztviselőt és hű szavazópolgárt vonultatott fel. Politikai támadás áldozatának nevezte magát; azt mondta, a cél az volt, hogy véget vessenek egy olyan ember politikai karrierjének, aki úgymond "kiáll a konzervatív elvek mellett és érvényt szerez a törvénynek".

A seriff és mexikói férfiszeretőjeA bevándorlásellenes seriff és a mexikói bevándorló 2006-ban ismerkedett meg egy melegrandiportálon, az ismeretségből szerelmi, majd szakmai viszony lett, José gondozta a seriff kampányhonlapját és közösségiportál-fiókjait. Tavaly szeptemberig tartó viszonyuk akkor kezdett megromlani, amikor a mexikói férfi gyanakodni kezdett, hogy a seriff megcsalja őt más pasikkal, és csak színleli a hűséget. Csapdát állított neki álnéven az interneten, és sikerült is lebuktatnia, majd különféle fórumokon a seriffet lejárató kommenteket helyezett el.

A meleg seriff ezt megelégelte, és megpróbálta aláíratni vele a titoktartási nyilatkozatot, amit José megtagadott, mire a seriff és ügyvédje megfenyegette, hogy kitoloncoltatják. A megcsalt mexikói szerető erre illegalitásba vonult, és összes megtakarított pénzét arra költötte, hogy ügyvédet fogadjon. Az ügyvéd szerint José jelenleg is rejtőzködik, mert félti az életét. Amúgy a mai napig nem tudni, hogy a férfi törvényesen tartózkodik-e az Egyesült Államok területén.

Az információkból, köztük sms-ekből, amelyeket José megosztott a Phoenix New Times című lappal, szaftos dolgok derültek ki a rend felkent és lelkes őrének szexuális szokásairól, egyebek közt az is, hogy tavaly legalább egy éjszakát Matt Heinz, a homoszexualitását nyíltan vállaló demokrata párti képviselő és pasija házában töltött, miután Heinz a pártjával szembeszegülve megszavazta Babeu egy projektjét. Az ultrakonzervatív körzetben 2008-ban megválasztott seriff egyelőre azt tervezi, hogy a botrány ellenére sem adja fel politikai ambícióit, és indul az idei parlamenti választásokon.

Hatter.hu

Témák