Melegtémájú művekkel nyert nemzetközi díjat egy vietnami fotós | Háttér Társaság

Melegtémájú művekkel nyert nemzetközi díjat egy vietnami fotós

A széria egyik darabjaVietnami meleg párokról készült fényképeivel nyert első díjat Maika Elan vietnami fotós az idei sajtófotó-világversenyen (World Press Photo) a kortárs témákat fotóriportban feldolgozó kategóriában.

A 27 éves fotóművésznő, Maika Elan, valódi nevén Nguyen Thanh Hai másfél évet fordított arra, hogy megismerjen homoszexuális vietnami párokat és fotókon dokumentálja az életüket.

A "The Pink Choic, Vietnam" című, 12 képből álló díjnyertes szérián a szabadúszó fotóriporter a meleg párok hétköznapjait, meghitt együttléteit, egymás iránti törődését, örömteli pillanatait helyezi a középpontba. A fotóművésznő azt mondta, reméli, hogy képei segítenek pozitívabban megítélni a megbélyegzett társadalmi réteget.

Az eredetileg több tucat képből álló melegtémájú fotóesszé díjat nyert már 2010-ben az Indochina Media Memorial Foundation versenyén, és döntőbe jutott az Ázsiai Női Fotóművészek 2012-es versenyén is. Maika Elan első önálló kiálítását tavaly tartották Hanoiban.

A mostani díjnyertes széria és a teljes fotóesszé letölthető a http://www.worldpressphoto.org/awards/2013/contemporary-issues/maika-elan és a http://invisiblephotographer.asia/2012/10/22/photoessay-thepinkchoice-ma... címekről.

Hatter.hu

Témák