Orbán: A homoszexuálisok házassága kedves, de mégiscsak másodlagos | Háttér Társaság

Orbán: A homoszexuálisok házassága kedves, de mégiscsak másodlagos

[title]Családokra és nem a bevándorlásra épülő Európát akarunk – mondta Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Fórumon. A kormányfő szerint ma Európában tabutéma a család, pedig a kontinens öregszik, és a civilizációnk a tét, miközben olyan kedves, de azért másodlagos dolgokról esik szó inkább, mint a homoszexuálisok házassága. Orbán Viktor stílusát ismerve, ez már-már udvariasság.

A családról és a demográfiai helyzetről osztotta meg gondolatait Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután. A Budapesti Demográfiai Fórumon a kormányfő arról beszélt, hogy ideje tabuk nélkül beszélni a családról és Európa népesedési problémáiról, mivel Európa a leginkább elöregedő kontinens.

Orbán szerint ma nem pc családról és demográfiáról vitatkozni, és erre példaként azt hozta fel, hogy még az Európai Néppárt dokumentumaiba se nagyon tudják betenni a család témakört, mert vannak, akik támadják. Az európai politikusok kerülik, hogy erről a problémáról beszéljenek, mert „kellemetlen lehetne, magyarázatra szorulna, rossz lenne a másnapi sajtója”. Orbán Viktor viszont most tartotta magát saját intelméhez, és tabuk nélkül beszélt a helyzetről. Ki is mondta, hogy sok olyan fölösleges vita van, amelyről hosszan zajlik a diskurzus, sok pénzt is költenek ezekre, ám nem olyan fontosak, mint a demográfiai helyzet.

Gendervita, homoszexuálisok házassága, ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak.

[title]Orbán Viktor szerint a kulcskérdés ezzel szemben az: kik lakják majd be Európát? Most ugyanis ott tartunk, hogy Európa öregszik, a számok azt mutatják, Európa lakossága fogyni fog. Az EU-tagállamok felében a halálozások száma meghaladja a születések számát.

Többféle megoldás képzelhető el. Ott van például a klónozás, de Orbán reméli, hogy „megkímél minket ettől a Jóisten”. Aztán persze ott van a bevándorlás. Ez azonban veszélyes, mert felborítja a kontinens egyensúlyát, hiszen „más kultúra, máshogy gondolkodik a családról”.

Családokra és nem a bevándorlásra épülő Európát akarunk!

Orbán szerint  be kell népesíteni a területet, ahol élünk, csak így maradhat fent a civilizációnk. A gyermekvállalás így nemcsak a családnak, hanem a nemzetnek is áldást jelent.

Index.hu

Témák