Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Jobbik a homoszexualitás "népszerűsítése" ügyében | Háttér Társaság

Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Jobbik a homoszexualitás "népszerűsítése" ügyében

A Jobbik szándékainak tisztázása és a téma tabuk nélküli megtárgyalása érdekében ötpárti egyeztetést kezdeményez az ellenzéki párt a "szexuális devianciákkal" és azok „népszerűsítésével” kapcsolatban, a Jobbik fővárosi frakciója pedig önkormányzati rendelettel akadályozná meg a melegfelvonulást és a melegolimpiát Budapesten - jelentették be az ellenzéki párt politikusai keddi sajtótájékoztatójukon.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője szerint a média és a többi parlamenti párt is félreértelmezte az általa múlt héten benyújtott törvényjavaslatot, amely az "egyes szexuális magatartászavarok visszaszorításáról" szól. Hangsúlyozta: sajtóhírekkel ellentétben a Jobbik nem zárná börtönbe a melegeket és nem tiltaná meg, hogy homoszexuálisok a nyílt utcán csókolózzanak, vagy televíziók olyan műsorokat sugározzanak, amelyben homoszexuális szereplők vannak. A Jobbik szándéka pusztán annyi - mondta -, hogy „ne lehessen egyes szexuális devianciákat - mint a homoszexualitás, a transzneműség, a transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - nagy nyilvánosság előtt népszerűsíteni és társadalmilag elfogadott, követendő példaként bemutatni”. Ezért a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez a témában.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő - április 25-i - ülésén benyújtanak egy rendelettervezetet, amelynek elfogadásával meg lehetne akadályozni a Budapestre tervezett melegfelvonulást és "melegolimpiát". Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy április 15-én életbe lépett az önkormányzati törvény azon módosítása, amelynek értelmében egy képviselőtestület önkormányzati rendeletben meghatározhat tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokat, amelyek elkövetőjét akár 50 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

(MTI)

Témák