Pártból való kizárás a "homokauszt" tagadásáért | Háttér Társaság

Pártból való kizárás a "homokauszt" tagadásáért

Megvonta képviselői mandátumát, és következő ülésén kizárja soraiból a francia jobbközép kormánypárt azt a képviselőjét, aki egy internetre felkerült videóban tagadta a francia homoszexuálisok deportálását a II. világháború alatt - jelentette be szerdán Jean-François Copé, a kormányzó Népi Mozgalom Uniójának (UMP) főtitkára.

A Nicolas Sarkozy államfő pártjának jobbszárnyához tartozó Christian Vanneste a február 10-i keltezésű felvételen (http://libertepolitique.com/L-information/Liberte-politique-TV/Favoriser...) "legendának" nevezte, hogy homoszexuálisokat is deportáltak a nácik. "Himmlernek személyes elszámolnivalója volt a homoszexuálisokkal. Németországban volt is represszió és deportálás, amely mintegy 30 ezer deportáltat jelentett, de máshol nem volt... Franciaországból nem deportáltak homoszexuálisokat" - állította a képviselő.

A kormánypárt politikai vezetősége szerdai ülésén elítélte Vanneste "elfogadhatatlan, mélyen megdöbbentő és tűrhetetlen kijelentését". Arról is döntött egyhangúlag, hogy jövő szerdai ülésére napirendre veszi a képviselő kizárását a kormánypártból, képviselői mandátumát pedig megvonja tőle. Vanneste már korábban is nagy botrányokat kavart homofób kijelentéseivel. Két évvel ezelőtt például a pedofília és a homoszexualitás összefüggéseiről fejtette ki álláspontját.

(MTI)

Témák