Százezer dollárt ajánlott fel Brad Pitt a melegházasság melletti kampányra | Háttér Társaság

Százezer dollárt ajánlott fel Brad Pitt a melegházasság melletti kampányra

Adományozásra szólította fel az amerikaiakat Brad Pritt a melegházasság ügyének támogatására, és maga is felajánlott erre a célra 100 ezer dollárt. A filmsztár szorgalmazta, hogy sürgősen – 24 órán belül – adományozzanak a homoszexuálisok jogegyenlőségéért és az azonos neműek házasságának törvényesítéséért küzdő Human Rights Campaign (HRC) nevű szervezet javára. Minden egyes dollár után a színész is befizet ugyanakkora összeget, legfeljebb 100 ezer dollár értékben.

Jövő kedden az elnökválasztással egy időben négy szövetségi államban – Maine-ben, Marylandben, Minnesotában és Washingtonban – is népszavazást tartanak a melegházasság törvényességéről. "Ez az utolsó lehetőségünk" - írta a színész a Human Rights Campaign honlapján közzétett üzenetében. "Ha úgy gondolkodnak, mint én, nem akarnak a szavazás másnapján azon töprengeni, hogy mit tehettek volna." A homoszexuális pároknak – a barátainknak, a szomszédainknak – ugyanolyan védelem jár, mint bárki másnak – tette hozzá Brad Pitt, aki "hihetetlennek" nevezte, hogy "szavazásra bocsátják az emberek kapcsolatait".

A HRC, amely a legnagyobb amerikai melegjogi szervezet, két év alatt 8 millió dollárt költött a "házassági egyenlőség" kivívására, ezen belül ötmilliót a témával kapcsolatos népszavazási kampányra a négy államban.

Hatter.hu/MTI

Témák