Találkozzuk idén is a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap rendezvényein! | Háttér Társaság

Találkozzuk idén is a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap rendezvényein!

A Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap közeledtével összeszedtük Nektek, hogy milyen programokon vehettek részt a következő napokban.

Már szerdán megkezdődik az eseményfolyam, amikor is a Humen magazin videót forgat. 17:30-tól várnak minden érdeklődőt a Kálvin téren, az OTP Bank elé, hogy mindenki egy percben elmondja, miért káros a homofóbia és miért fontos az elfogadás.

Transznemű szülőkCsütörtökön a Hány szerelmet bír még el az aszfalt? című beszélgetésen vehettek részt 19 órától. Szó lesz LMBT jogokról, célokról és társadalmi elfogadásról is a Kettős Mérce és Stereo Akt szervezésében. A beszélgetésen részt vesz Dombos Tamás ügyvivőnk is. A programról bővebben  ITT olvashattok.

A Transvanilla Transznemű Egyesület és a Transzpont ugyanebben az időben a Transznemű szülők című kanadai filmet vetíti a Trafóban, angol nyelven, magyar felirattal. A programról a helyszín honlapján olvashattok bővebben.

Pénteken a Mielőtt leszáll az éj című filmet nézhetitek meg a Bálint házban 18 órától, a Kertbeny Szalon keretében. A Háttér Társaság és az Európa Könyvkiadó közös szervezésében vetített filmről és az azt követő, a most megjelent memoárról szóló beszélgetésről ITT tudhattok meg többet.

Kézfogó flashmobVasárnap, a világnapon a Kézfogó flashmobnak lehettek részesei, ahol egy utópisztikus világot hozhatunk létre együtt. A lényege, hogy a több száz önkéntes egy adott jelre megfogja azonos nemű párja kezét és így sétál Budapest utcáin. A nagy kézfogás után este 8-tól buli lesz az Ankertben! Bővebb információért kattintsatok IDE.

A kézenfogva sétálás után és a buli előtt gyertek a Parlamenthez este 8-ra, ahol gyertyafényes virrasztást tartunk a HIV-fertőzöttek és AIDS-betegek tiszteletére.

Ha nem volt elég a programokból, május 20-án, szerdán várunk az Ombudsmanhoz, ahol Az interszexuális gyermekek helyzete című műhelybeszélgetésen vehettek részt reggel 9 órától. Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet a lmbti [kukac] ajbh [pont] hu címen lehet megtenni.

Témák