Üldözik a melegeket a "felszabadult" Líbiában | Háttér Társaság

Üldözik a melegeket a "felszabadult" Líbiában

Kulcsszavak
Afrika, Líbia, muszlimok

Falhoz állított melegek LíbiábanLíbiában a legnagyobb és legerősebb iszlámista milícia férfiakat rabol el, tart fogva és ver félholtra csak azért, mert homoszexuálisok.

A The Times című brit lap szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint Tripoliban hétköznapi eseménynek számít, hogy az úgynevezett Navaszi dandár, a legnagyobb és legerősebb fővárosi iszlámista szervezet fegyveresei embereket hurcolnak el és bántalmaznak pusztán homoszexualitásuk miatt.

Egy Ahmad nevű férfi elmondta, szemtanúja volt, amint az iszlámisták elhaladtak egy születésnapi parti mellett, megláttak egy parókát és női ruhát viselő férfit, és addig verték, amíg be nem vallotta, hogy homoszexuális.

A szemtanú szerint a fegyveresek valószínűleg rutinszerű járőrözést tartottak, amikor meghallották a házból kiszűrődő zajt, és várták, hogy kijöjjön valaki. Mintegy félórája várakoztak, amikor megjelent a parókás-nőiruhás férfi, és először azt hitték, hogy férfiak és nők mulatnak együtt, ami ugyancsak tilos.

A házba behatolva keresték a résztvevő nőket, de ilyet nem találtak, sőt végül kiderült, hogy csupa meleg bulizik, mire mindenkit magukkal vittek.

A "nagy fogásról" készült fotókat a Navaszi-dandár dicsekvésképpen feltette Facebook-oldalára, ahol jól láthatók a falhoz állított férfiak, magasba tartott karokkal. A kísérőszöveg a férfiak megkorbácsolására, "megtevegelésére", sőt lelövésére buzdított.

Az iszlámisták szóvivője később tagadta, hogy pusztán homoszexualitásuk miatt állították volna elő a férfiakat, szerinte a fő ok az volt, hogy a lárma, amit csaptak, úgymond zavarta a szomszédokat, emellett - állítólag - nagy mennyiségű alkoholt és hasist is találtak.

Az illetőket a belügyminisztérium felügyelete alatt működő dandár egy hét után elegendte, de kopaszra borotválva és számos sebhellyel a testükön.

Ahmad szerint az ilyen elhurcolások és bántalmazások hétköznapinak számanak, és neki is műfogsora van, mivel kiverték a fogait, amikor augusztusban őt is elkapták az iszlámisták.

Ahmad szerint őt azóta is zaklatják: egyik fogvatartója minden másnap felhívja és szexuális együttlétet követel tőle vagy éppen azzal fenyegeti meg, hogy újra elkapja, "és azt már nem ússza meg élve".

Ahmad szerint Kadhafi uralma idején a hatóságok kesztyűs kézzel bántak a melegekkel, mert féltek, hogy azok magas rangú illetékeseket is "bemártanak".

Hatter.hu

Témák