Everywhere projekt | Háttér Társaság

Everywhere projekt

A 2008-2010 között lezajlott projektünk célja a férfiakkal szexuális kapcsolatba kerülő férfiakra (MSM) összpontosító HIV/AIDS prevenció megerősítése volt új szereplők, mégpedig az ezen férfiakat megcélzó üzleti vállalkozások bevonása révén.

A projekt keretében:

  • protokollt dolgoztunk ki a társadalmi felelősségvállalás erősítése érdekében az MSM-eket megcélzó bárok, szaunák, hotelek, panziók, utazási irodák és társkereső oldalak számára;
  • képzést tartottunk ezen vállalkozások tulajdonosai és munkatársai számára, hogy hatékony szociális mediátorokká válljanak, és képesek legyenek vendégeik számára nemi betegségekkel és droghasználattal kapcsolatos felvilágosítást nyújtani, illetve vendégeiket a kockázatos szexuális viselkedés megelőzésére motiválni;
  • díjat és védjegyet adományoztunk a felelősségvállalás terén legjobban teljesítő vállalkozásoknak, amelynek révén könnyen kommunikálhatják elkötelezettségüket vendégeik számára.

A projektet 8 európai ország 17 szervezetét tömörítő konzorcium valósította meg Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Cipruson, Szlovéniában, Magyarország és Spanyolország. A projektet a Brightoni Egyetem koordinálta, résztvevői között közegészségügyi szervezetek, tudományos intézetek, HIV megelőzéssel foglalkozó civil szervezetek és meleg vállalkozókat tömörítő szervezetek voltak megtalálhatók. A magyar résztvevő a Háttér Társaság volt.

A projekt az Európai Bizottság Egészség- és Fogyasztóügyi Végrehajtó Ügynökségének pénzügyi támogatásával valósult meg.

A projekt honlapja: everywhereproject.eu

Témák