A magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség prioritásai | Háttér Társaság

A magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség prioritásai

Kulcsszavak: 
kutatás
A magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű  közösség prioritásai

A tanulmány célja, hogy feltárja a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek, illetve az érdekükben dolgozó szervezetek, informális csoportok az LMBT közösséget érintő témák közül melyeket tartják a legfontosabbaknak. A kutatás eredményei támpontot nyújthatnak a civil szervezetek és közpolitikai döntéshozók számára, hogy mely területeken érdemes tevékenységüket megerősíteni.

A tanulmány kvantitatív, kérdőíves módszereket alkalmazó kutatásokra épít, két adatfelvétel eredményeit kapcsolja az össze. Az egyik adatfelvétel A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek társadalmi kirekesztettsége Magyarországon 2010 c. kutatás, amelynek keretében közel 1700 LMBT embert kérdeztünk meg róla, szerintük mely témákkal kellene a hazai LMBT civil szervezeteknek leginkább foglalkozniuk. A másik adatfelvétel az LMBT civil szervezeteket és informális csoportokat célozta meg, a kutatásban 16 szervezet és informális csoport vett részt.

A kiadvány Háttér Társaság Az LMBT emberek esélyegyenlőségének horizontális politikává tétele c. projektje keretében készült, amely az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjának, valamint az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány – a magyarországi lebonyolító alapítványok – támogatásával valósult meg.

Megjelent: 
2010. december
Típus: 
jelentés
Terjedelem: 
42 oldal
Nyelv: 
magyar

Témák