Franciaország | Háttér Társaság

Franciaország

Nyerj jegyet a Frankofón Filmnapokra

Játssz velünk, és nyerj jegyet a Frankofón Filmnapokra! A jó választ beküldők között François Ozon új filmjére, Az új barátnőre, valamint a Görög vendégszeretet című filmre lehet jegyet nyerni.

Rajzfilmmel küzdenének a homofóbia ellen a francia elemi iskolákban

A szerelem különböző formáit bemutató szentimentális rajzfilmmel küzdenének a homofóbia ellen már a 9-10 éves francia kisiskolások körében is, de az oktatási miniszter korainak tartja a téma felvetését; a kérdésről heves vita bontakozott ki Franciaországban.

"Pártolom a homofóbia és a diszkrimináció elleni harcot, a diákok figyelmét felkeltését a problémára, de számomra túl korainak tűnik, hogy már az elemi oktatásban foglalkozzunk ezekkel kérdésekkel" - hangzottak Luc Chatel oktatási miniszter vitákat kiváltó szavai.

Felmentett a homofób gyűlöletbeszéd vádja alól a francia semmítőszék egy jobboldali politikust, aki alacsonyabbrendűnek és az emberiségre veszélyesnek nevezte a homoszexualitást.

Christian Vanneste-et, a kormányzó UMP parlamenti képviselőjét alacsonyabb fokon két bíróság is gyűlöletbeszédben marasztalta el és ítélte pénzbírságra, a legfelsőbb bíróság szerint azonban „nem lépte át a szólásszabadság határait”.

Témák