média | Háttér Társaság

média

A coming out forradalom Háttér a médiában
Elle
Dátum: 
2010. szeptember 13., hétfő
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A meleg kultúra főáramba kerüléséről jelentetett meg cikk a szeptemberi Elle magazinban. Egyesületünk munkatársa azt hangsúlyozta: alapvető jelentőségű, hogy a fiatalok nyíltan beszélhessenek szexuális irányultságukról, és elfogadó környezettel találkozzanak a barátok, a család és az iskola részéről. 

Forró előítéletek Háttér a médiában
Humana
Dátum: 
2010. szeptember 30., csütörtök
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Humana emberi jogi magazin nemekkel foglalkozó száma külön cikket szentelt a melegek magyarországi helyzetének. Egyesületünk munkatársa a média és az oktatás szerepének fontosságáról beszélt a melegek elleni előítéletek felszámolása terén.

Melegekről mondták Tevékenységünk

Mit mondtak magyar politikusok, szervezetek,  közéleti személyiségek és vezető véleményformáló publicisták a homoszexualitásról a rendszerváltozás óta?

1999 nyarán a Magyar Televízió elnöke az intézmény hírigazgatójának
Csermely Péter újságírót, a Magyar Nemzet publicistáját, a HírTv
jelenlegi műsorvezetőjét nevezték ki, akinek a személye ellen a meleg
szervezetek az alábbi közös állásfoglalást tették közzé.

Panaszunk nyomán a HírTv lehetővé tette, hogy a melegek és szimpatizánsaik is kifejthességk véleményüket a Terítéken című műsorban, amelyben korábban sértő megjegyések hangzottak el a közösségre nézve.

Más melegszervezetekkel együtt benyújtott panaszunk nyomán az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megállapította, hogy a Magyar Rádió Vasárnapi Újság  című műsorának egy melegekkel foglalkozó összeállítása megsértette a sokoldalúság és kiegyensúlyozottság követelményeit.

MTV - A Hét (2001) Tevékenységünk

Más melegszervezetekkel együtt benyújtott panaszunk nyomán az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) megállapította, hogy Magyar Televízió Hét című műsora megsértette a sokoldalúság és kiegyensúlyozottság követelményeit, és olyan szerkesztési megoldásokat alkalmazott, amelyek inkább növelhették a homoszexualitással szemben meglevő társadalmi előítéletet.

Témák