Archívum és könyvtár | Háttér Társaság

Archívum és könyvtár

Kulcsszavak: 
archívum, könyvtár
Archívum és könyvtár

Az egyesület megalakulása óta gyűjtjük és rendszerezzük a leszbikusággal, melegséggel, biszexualitással, transzneműségel, queer és interszexuális emberekkel kapcsolatos könyveket, folyóiratokat, filmeket, újságcikkeket, ezek adatait, illetve plakátokat, kisnyomtatványokat és egyéb tárgyi emlékeket.

Az LMBTQI témájú könyvek, tanulmányok adatbázisa elektronikus formában elérhető: http://hatter.hu/archivum/katalogus

Az online adatállomány egyben a Háttér Archívum és Könyvtár katalógusa is, hiszen az adatok között azt is feltüntetjük, hogy mely tételek érhetőek el gyűjteményünkben teljes terjedelmükben (mindezt a raktári jelzet mutatja). Az interneten szabadon hozzáférhető anyagok esetében az adatbázis az internetes elérhetőséget is tartalmazza, így azok onnan egy kattintásra elérhetőek. A szabadon nem hozzáférhető anyagok előzetesen egyeztetett időpontban (archivum@hatter.hu), egyesületünk irodájában tekinthetőek meg.

Az adatbázis természetesen tovább formálódik, folyamatosan kerülnek fel az újabb és újabb tételek, és folyamatban van az LMBTQI tárgyú filmek adatbázisának közzététele is. Akár a gyűjtésbe is be lehet kapcsolódni: akinek tudomása van olyan LMBTQI témájú  könyvekről, tanulmányokról, amelyek adatai még nem szerepelnek az adatbázisban, kérjük, hogy a http://hatter.hu/archivum/javaslat címen található űrlap kitöltésével értesítsen minket! Az adatbázissal, annak használatával kapcsolatos észrevételeket az archivum@hatter.hu címen is várjuk.

A honlapon felhasznált hírek és fotók a Háttér Társaság adatbázisának részét képezik, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 84/A. §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével.

Témák