Beszéljünk erről... : szexuális ismeretterjesztő könyv | Háttér Társaság

Beszéljünk erről... : szexuális ismeretterjesztő könyv

CímBeszéljünk erről... : szexuális ismeretterjesztő könyv
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve1994
KiadóAdolesz
VárosMiskolc
Oldalak száma118
Műfajismeretterjesztő
Nyelvmagyar
SzerzőGyarmati, T
ISBN szám978-963-85-2290-0
Absztrakt

A ​könyv első kiadása 1994-ben volt. Szakemberek körében (szülész-nőgyógyász, pedagógus, védőnők) nagy népszerűségnek örvend azóta is. A könyv előnyének tarják, hogy nyelvezete egyszerű, idegen szavak és kifejezések használata nélkül tárgyal minden fejezetet. Nem terjengős, ugyanakkor mindenről szól, amit fontos tudni a párkapcsolattól a fogamzásgátláson át a rákszűrésig.

A könyvet minősíti, hogy 1995 óta ez a magyar védőnői szolgálat hivatalos kézikönyve, a védőnők és ifjúsági nevelők nagy megelégedésére.

Fontosnak tartjuk, hogy ez a könyv meglegyen minden serdülõnek, hogy átfogó ismerete legyen a kérdésről, illetve bármikor elővehesse, ha problémája, kérdése lenne. Úgy gondoljuk, hogy mivel ezt a kérdést tabuként kezeli a társadalom, nem a gyerekekre kell bízni a döntést, hogy kérik-e a könyvet vagy sem. Hiszen ha az osztályfőnök ismerteti a könyvet és elmondja, hogy hasznosnak tartaná a tanulóknak azt, és megkéri, hogy jelentkezzen az, aki kéri, alig pár gyerek fogja feltenni a kezét. Miért? Mert egyik része valóban úgy gondolja, hogy ő mindent tud, neki nem lehet újat mondani. A másik egyszerűen szégyelli feltenni a kezét, mert így azt gondolják róla, hogy őt érdekli ez a téma, vagy ezzel ismeri el, hogy tájékozatlan. Szerencsésebb, ha a pedagógus – a gyerekek érdekében – dönt, és beszerzi a könyvet – ezt, vagy valamely másikat – nekik. Alapítványunk 1995 óta minden évben felajánlja kedvezménnyel a könyvet az általános és középiskoláknak.

Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
jelentős
Raktári jelzet
gyar/besz
Archívumban elérhető
igen
Linkek

Témák