Jótét ​lelkek | Háttér Társaság

Jótét ​lelkek

CímJótét ​lelkek
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2019
KiadóGabo
VárosBudapest
Oldalak száma392
Nyelvmagyar
SzerzőRidker, A
ISBN szám978-963-40-6835-8
Absztrakt

Arthur ​Alter bajban van. Egy középnyugati főiskola középszerű professzoraként nem tudja fizetni a jelzálogát, nála sokkal fiatalabb barátnője bármikor elhagyhatja, felnőtt gyerekei pedig szóba sem állnak vele. Ráadásul egy kellemetlen pénzügy is nyomasztja: nemrég elhunyt felesége, Francine titokban összekuporgatott egy kisebb vagyont, amelyet aztán a gyerekeikre hagyott.

A fiú, a meleg bankár Ethan, aki neurotikus remeteként él Brooklyn menő környékén, a lány pedig Maggie, aki kényszeres önmegtartóztatással próbál nemes életet élni. A családi házuk elvesztéséért aggódó Arthur kibékülés címszóval meghívja őket St. Louisba, ezzel azonban akaratlanul is ezeréves sérelmek és emlékek Pandora-szelencéjét nyitja ki – amelyek többsége Francine-hez kötődik, a nőhöz, akinek az élete talán kulcsot jelent mindannyiukhoz.

A New Yorkon, Párizson, Bostonon, St. Louison és egy kis zimbabwei városon átívelő Jótét lelkek fanyar humorú, érzelmes családtörténet Jonathan Franzen modorában, többek között arról, mit jelent „jó embernek” lenni.

Kulcsszavak
amerikai irodalom
regény
család
családregény
szülő-gyermek kapcsolat
bankár
felnőtté válás
Gyűjtemény
Szépirodalom
LMBT vonatkozás
érintőleges
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
amerikai irodalom
regény
család
családregény
szülő-gyermek kapcsolat
bankár
felnőtté válás

Témák