Én | Háttér Társaság

Én

CímÉn
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2020
KiadóKönyvmolyképző Kiadó
VárosSzeged
Oldalak száma381
Nyelvmagyar
SzerzőJohn, E
FordítókRácz, K
ISBN szám978-963-56-1364-9
Absztrakt

A Reginald Dwightnak keresztelt, félénk, Buddy Holly-szemüveges fiú London külvárosában, Pinnerben nőtt fel, és arról álmodozott, hogy popsztár lesz belőle. Huszonhárom éves korára túl volt az első amerikai koncertjén, ahol a meghökkent közönség előtt élénksárga overallban, csillagos pólóban, csizmában és szárnyakkal jelent meg a színpadon. Elton John megérkezett, és a zene világa már sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

Egy drámákkal teli élet, kezdve a korai visszautasításoktól a féktelen, slágerlista-vezető szupersztár léten át, az évtizedekig tartó kemény drogfüggőségen keresztül, addig, amikor saját Los Angeles-i medencéjében próbált öngyilkos lenni. Diszkózenére táncolás Diana hercegnővel és Erzsébet királynővel; nagyszerű barátság John Lennonnal, Freddie Mercuryval, George Michaellel; az Aida, Az oroszlánkirály és a Billy Elliot Broadway-sikerekig.

Sir Elton John karrierjének sikerei a mai napig páratlannak számítanak. Ő minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, 26 arany-, 38 platina-, multiplatina- és egy gyémántlemezzel. Elton számos díja között szerepel 6 Grammy, 13 Ivo Novellos és egy BRIT Award. 2018-ban őt nevezték meg a legsikeresebb férfi szólózenésznek a Billboard Hot 100 lista történelmében. AIDS-alapítványa több mint 450 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS elleni világszintű küzdelemre.

Férjével, David Furnishsel él, két fiuk van. Elton egyaránt alázattal és nyíltan beszél a zenéjéről és a kapcsolatairól, a szenvedélyeiről és a hibáiról. Ez egy élő legenda története, amit sosem felejt el az olvasó.

Eredeti címMe
Kulcsszavak
angol irodalom
önéletrajz
Anglia
énekes
zeneszerző
zenész
popzene
házasság
HIV/AIDS
melegek
Gyűjtemény
Szépirodalom
LMBT vonatkozás
főtéma
Raktári jelzet
joh/éne
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
angol irodalom
önéletrajz
Anglia
énekes
zeneszerző
zenész
popzene
házasság
HIV/AIDS
melegek

Témák