A Manderley-ház asszonya | Háttér Társaság

A Manderley-ház asszonya

CímA Manderley-ház asszonya
Közlemény típusaFilm
Bemutató éve1940
Játékidő130'
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Nyelv (részletes)angol nyelven, felirat nélkül
Rendező(k):Hitchcock, Alfred
Szereplők:Olivier, Laurence ; Fontaine, Joan ; Sanders, George ; Anderson, Judith ; Cooper, Gladys ; Bruce, Nigel ; Denny, Reginald ; C. Smith, Aubrey
Eredeti címRebecca
AbsztraktHitchcock első Hollywoodban forgatott filmjében a néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos valamelyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit azonnal feleségül vesz. Az új asszonynak azonban nem csak azzal kell szembenéznie, hogy a férfi még nem dolgozta fel imádott első felesége halálát, hanem azzal is, hogy új otthonának, a Manderley-kastélynak személyzete meg van győződve róla: Max de Winter ölte meg első feleségét, hogy új szerelmét a kastélyba hozhassa. Fontos karakter Mrs. Danvers (Judith Anderson), a vélhetően leszbikusnak ábrázolt, hátborzongató házvezetőnő, aki rettegésben tartja a hősnőt, és aki vélhetően szerelmes volt az előző úrnőbe.
SzereposztásLaurence Olivier (Maximillian "Maxim" de Winter), Joan Fontaine (Mrs. de Winter), George Sanders (Jack Favell), Judith Anderson (Mrs. Danvers), Gladys Cooper (Beatrice Lacy), Nigel Bruce (Giles Lacy őrnagy), Reginald Denny (Frank Crawley), C. Aubrey Smith (Julyan ezredes)
Kulcsszavak
nagyjátékfilm
thrillerfilm
nemesség
földbirtokos
housekeeper
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
érintőleges
Raktári jelzet
E6
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
nagyjátékfilm
thrillerfilm
nemesség
földbirtokos
housekeeper

Témák