A Matthew Shepard-sztori | Háttér Társaság

A Matthew Shepard-sztori

CímA Matthew Shepard-sztori
Közlemény típusaFilm
Bemutató éve2002
Játékidő88'
OrszágKanada
Nyelvangol
Nyelv (részletes)angol nyelven, felirat nélkül
Rendező(k):Spottiswoode, R
Szereplők:Channing, S, Meier, S, Crewson, W, Thomson, K, Ziegler, J, Gellman, Y, Waterston, S, Eddolls, P, Robbins, P, Murrell, L
Eredeti címThe Matthew Shepard Story
Absztrakt1998 októberében elraboltak, a wyoming állambeli Laramie határában rendkívül brutálisan megkínoztak egy fiatal, nyíltan meleg egyetemista fiút, Matthew Shepard-öt, aki néhány nappal később belehalt a sérülésekbe. A megdöbbentő erejű tévéfilm az ő életét, a gyilkosságot, és az azt követő eseményeket idézi meg. A film a közvéleményt alaposan megosztó, vallási indíttatású tüntetésekkel és szimpátia-megnyilvánulásokkal kísért tárgyalás különböző szakaszai körül forog, meg-megszakítva a szülők, a fiuk emlékére alapítványt szervező Judy és Dennis Shepard emlékképeivel. Az Emmy-díjas filmet mi a Shepard-szülők 2012-es magyarországi látogatásán láthattuk a Toldi Moziban, de a hazai tévék is vetítették.
SzereposztásStockard Channing (Judy Shepard), Shane Meier (Matthew Shepard), Wendy Crewson (Sarah), Kristen Thomson (Romaine Patterson), Joseph Ziegler (Cal), Yani Gellman (Pablo), Sam Waterston (Dennis Shepard), Philip Eddolls (Aaron McKinney), Paul Robbins (Russell Henderson), Lindsay Murrell (Matthew barátnője)
Kulcsszavak
televíziós film
filmdráma
1990-es évek
gyilkosság
homofóbia
Wyoming
Laramie
egyetemista
előbújás
Matthew Shepard
vallás
tüntetések
tárgyalás
szülő-gyermek kapcsolat
család
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
főtéma
Raktári jelzet
E165
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
televíziós film
filmdráma
1990-es évek
gyilkosság
homofóbia
Wyoming
Laramie
egyetemista
előbújás
Matthew Shepard
vallás
tüntetések
tárgyalás
szülő-gyermek kapcsolat
család

Témák