A zárdán túl | Háttér Társaság

A zárdán túl

CímA zárdán túl
Közlemény típusaFilm
Bemutató éve2006
Játékidő96'
OrszágFranciaország
Rendező(k):Hustache-Mathieu, G
Szereplők:Quinton, S, Miou, M, Duvauchelle, N, Sibony, C, Valls, R, Casile, G, Mélinand, M, Mihalcea, A, Duty, C, Mignot, M, Hustache-Mathieu, M, Quiring, F, Vinoy, M
Eredeti címAvril
AbsztraktAvril a baptista nővérek egyik kolostorában nőtt fel. Eldobott gyerekként az apácák nevelték fel, és kezdettől fogva arra készült, hogy egyszer belőle is apáca lesz. Az avatása előtt Avril két hétre visszavonul a kápolnába, hogy felkészüljön a fogadalomra. Eközben Bernadette nővér felfedi előtte a titkot, hogy van egy öccse, aki a jezsuiták által fenntartott árvaházba került. A nővér arra bátorítja Avrilt, hogy keresse meg a testvérét. Az öccse utáni kutatás során Avril felfedezi a kolostor falain kívüli világot. A meleg Daviddel és más emberekkel való találkozás új távlatokat nyit előtte.
SzereposztásSophie Quinton (Avril), Miou-Miou (Bernadette nővér, született Flora Romano), Nicolas Duvauchelle (Pierre), Clément Sibony (David), Richaud Valls (Jim), Geneviève Casile (Marie-Joseph anya), Monique Mélinand (Céleste nővér), Anna Mihalcea (Flora), Claude Duty (Jean Diard atya), Mathilde Mignot (gyermek Avril), Milo Hustache-Mathieu (gyermek David), Frédéric Quiring (David nevelőapja), Marie Vinoy (David nevelőanyja)
Kulcsszavak
nagyjátékfilm
filmdráma
baptista egyház
apáca
kolostor
testvér
szerzetes
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
jelentős
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
nagyjátékfilm
filmdráma
baptista egyház
apáca
kolostor
testvér
szerzetes

Témák