Hajlakk | Háttér Társaság

Hajlakk

CímHajlakk
Közlemény típusaFilm
Bemutató éve2007
Játékidő117'
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Rendező(k):Shankman, Adam
Szereplők:Travolta, John ; Pfeiffer, Michelle ; Walken, Christopher ; Bynes, Amanda ; Marsden, James ; Latifah, Queen ; Snow, Brittany ; Efron, Zac ; Kelley, Elijah
Eredeti címHairspray
AbsztraktAz 1988-as Hajlakk feldolgozása. Dúl a rock'n roll- és a tupírláz. Tracy (Ricki Lake) és barátnője, Penny (Leslie Ann Powers) egyetlen televíziós adást sem hagynának ki, hogy kedvenc zenéjükre ropják az aranycipősökkel. A molett Tracy olyan jól táncol, hogy képernyőre kerül. Igen ám, de egy ellenséget is szerez magának. Amber (Brittany Snow), az ügyeletes cicababa, a szőke tupírszépség, akinek már az anyja is szépségkirálynő volt, alaposan befűt Tracynek. Csakhogy a prolinegyedben nevelkedő Tracy sem az az ijedősfajta. John Travolta női szerepben.
SzereposztásJohn Travolta (Edna Turnblad), Michelle Pfeiffer (Velma Von Tussle), Christopher Walken (Wilbur Turnblad), Amanda Bynes (Penny Pingleton), James Marsden (Corny Collins), Queen Latifah (Motormouth Maybelle), Brittany Snow (Amber Von Tussle), Zac Efron (Link Larkin), Elijah Kelley (Seaweed J. Stubbls)
Kulcsszavak
nagyjátékfilm
vígjáték
III. Alexandrosz makedón király
rock and roll
tánc
szerelem
verseny
1950-es évek
televízió
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
érintőleges
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
nagyjátékfilm
vígjáték
III. Alexandrosz makedón király
rock and roll
tánc
szerelem
verseny
1950-es évek
televízió

Témák