Hidegvérrel | Háttér Társaság

Hidegvérrel

CímHidegvérrel
Közlemény típusaFilm
Bemutató éve1967
Játékidő134'
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Rendező(k):Brooks, R
Szereplők:Blake, R, Wilson, S, Forsythe, J, Corey, J, Stewart, P, O'Loughlin, GS, McLiam, J, Currin, B, Storey, R, Hough, P
Eredeti címIn Cold Blood
AbsztraktBrooks még kéziratban olvasta Capote dokumentumregényét, és két, a nagyközönség számára ismeretlen színésszel, eredeti helyszíneken azonnal megkezdte a film forgatását: "Ugyanabban a házban, amelyikben a Clutter-család élt, ugyanabban a kansasi vegyeskereskedésben, amelyben a gyilkosok a kötelet vásárolták. És azt akartuk, hogy ugyanazok a benzinkutak, motelek és utcák kerüljenek a néző elé, melyekben a két gyilkos megfordult." (Capote). A gyilkosság, melynek dokumentumaiból a bestseller regény készült, 1959 novemberében történt. Holcombban, egy Kansas City melletti farmon két fiatal srác lemészárolt egy négytagú családot. A film koncepciója abban tér el a regényétől, hogy míg Capote nem törekszik a gyilkosok motivációinak megértésére, addig Brooks megpróbál magyarázatot találni a két fiú tettére.
SzereposztásRobert Blake (Perry Smith), Scott Wilson (Dick Hickok), John Forsythe (Alvin Dewey), Jeff Corey (Mr. Hickock), Paul Stewart (Jenson, riporter), Gerald S. O'Loughlin (Harold Nye), John McLiam (Herbert Clutter), Brenda Currin (Nancy Clutter), Ruth Storey (Bonnie Clutter), Paul Hough (Kenyon Clutter)
Kulcsszavak
nagyjátékfilm
filmdráma
gyilkosság
börtön
Kansas
Truman Capote
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
érintőleges
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
nagyjátékfilm
filmdráma
gyilkosság
börtön
Kansas
Truman Capote

Témák