Visszafordíthatatlan károk : a transzmánia, amely elcsábítja lányainkat | Háttér Társaság

Visszafordíthatatlan károk : a transzmánia, amely elcsábítja lányainkat

CímVisszafordíthatatlan károk : a transzmánia, amely elcsábítja lányainkat
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2022
KiadóMCC Press
VárosBudapest
Oldalak száma312
Nyelvmagyar
SzerzőShrier, A
ISBN szám978-615-63-5127-2
Absztrakt

"Az ​internet és a közösségi média gyermekekre és fiatalokra gyakorolt káros hatásairól az utóbbi időben egyre többet olvashatunk. A számítógép- és telefonfüggőségről, valamint az ebből következő alvás-, tanulás- és magatartásproblémákról, a szociális kapcsolatok leépüléséről, a gyermekkori depresszióról, a kamaszkori elmagányosodásról. Az is egyértelmű, hogy azt a modellszerepet, amit korábban a film, a televízió és a zeneipar sztárjai jelentettek a fiatalok életében, ma már a videómegosztók és a közösségi applikációk felkapott influenszerei töltik be. A gondolkodásmódjukra, öltözködési és viselkedési stílusukra is hatással van, hogy kit követnek a különböző csatornákon. A „YouTube-generáció” minden korábbinál gyorsabban távolodik a korábbi nemzedékektől, olykor mintha nem is ugyanazon a nyelven beszélnének, mint a szüleik.

Sajnos azonban az influenszerek a gyermekeink testképét és énképét is alakítják, ezért ugrásszerűen nő az olyan fiatalok száma, akik előzmény nélkül kezdik magukat transzneműként definiálni az idoljaik mintájára. Abigail Shrier, a The Wall Street Journal újságírója kutatása során arra jutott, hogy a társaik körében azonnal felemeli a lányok szociális státuszát, amikor transzneműnek kezdik vallani magukat; népszerűbbé, érdekesebbé, különlegesebbé válnak, ami átmenetileg megnöveli az önbizalmukat és ezáltal a boldogságérzetüket. Azonban, ha megteszik az első lépéseket a tranzíció útján, onnan már nem könnyű visszafordulni.

Shrier mélyen beleásta magát a jelenségbe, beszélt érintett lányokkal, gyötrődő szülőkkel, pszichológusokkal és azokkal az orvosokkal, akik engedélyezik a nemi átalakító beavatkozásokat, valamint olyan fiatal nőkkel is, akik keservesen megbánták, amit tettek magukkal. A szerző arra a következtetésre jut, hogy lányok egész generációja van veszélyben. A könyv, amelyet kezében tart az olvasó, segít megérteni, hogy mi is tulajdonképpen ez a napjainkban tapasztalható transzmánia, és hogyan védhetjük meg tőle gyermekeinket – vagy hogyan terelhetjük le őket erről a veszélyes útról." - olvashatjuk a transzfób kötet fülszövegében.

Eredeti címIrreversible Damage
Kulcsszavak
monográfia
transzfóbia
transznemű férfi
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
főtéma
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
monográfia
transzfóbia
transznemű férfi

Témák